GÜNDEM

GÜNDEM

 

 

Gündem o kadar hızlı değişiyor ki, Gebze ile ilgili bir sorunu dillendireceğimiz anda Fransa’nın başkenti Paris’teki terör saldırılarını konuşurken buluyoruz kendimizi!

Terör evrensel bir sorun.

Bugüne kadar bu gerçeği kabullenmeyen, terörü besleyen ve başka ülkeleri karıştırmak için kullananlar besledikleri akrebin kendilerini sokmasıyla bu sorunla yüz yüze kalıyorlar.

Dünyada kan ve savaşla beslenenlerin neden olduğu savaşlarda ne yazık ki hep masum insanlar ölüyor.

Antalya’da bir araya gelen dünya liderleri umarım terör konusunu gündeme gelince, o masada oturan ve terörü besleyenlere de gerekli mesajı verirler.

Eğer başkalarını sokması için cebinizde akrep taşırsanız, bir gün o akrep sizi de sokar!

Bölgemizdeki gündeme gelince…

1 Kasım seçimlerinin ardından her partinin kendine özgü farklı bir gündemi oluştu. Ak Parti, 2019’un hesaplarını yapıyor. Parti içerisindeki isimler hem yerel hem de genel seçimlerin bir arada yapılacak olması nedeniyle şimdiden hedeflerini belirlemeye başladılar.

Siyaset kulislerinde en çok konuşulan ise Gebze belediye başkanı Adnan Köşker ile Darıca belediye başkanı Şükrü Karabacak.

1 Kasım seçimleri öncesinde miting için Gebze’ye gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Gebze belediye başkanını değil de Darıca belediye başkanını ziyaret etmesi, Karabacak’ın ağırlığını hissettirmesi olarak değerlendiriliyor.

Hatta 2019’da Karabacak’ın Gebze’ye geleceği yönünde şimdiden yorumlar bile yapılıyor.

CHP’de ise gözler ilçe kongrelerine çevrilmiş durumda. Bu bölgede adeta hezimete uğrayan CHP’de değişim zorunlu olsa da, aynı isimlerin siyasette var olma mücadelesi bu beklentileri endişeye çeviriyor.

CHP’nin önemli bir sorunu da ilçelerde gücünü hissettirecek ve halkla arasındaki kopukluğu ortadan kaldırabilecek bir örgütsel yapıya kavuşamaması.

Ne ilçe yönetimleri ne de meclis üyeleri bunu başarabilecek bir yapıya henüz kavuşmuş değil.

Örneğin, 4 ilçe meclis üyelerinin ilk seçildiklerinde başlattıkları ‘birlikte hareket’ anlayışı, geleneksel tembelliğe dönüşünce yine herkes kendi bölgesindeki kabuğuna çekildiler.

Neyse ki Gebze Belediyeler Birliği’nin düzenlediği Saraybosna gezisi sayesinde çoğu bir araya gelme olanağını buldular.

Umarız bu teknik gezinin ardından bir araya gelirler de, gezinin amaçları ve sonuçları konusunda kamuoyunu bilgilendirirler.

 

Eğer sadece gezmek için gitmişlerse, Ak Partili belediyeleri halkın parasını çarçur etmekle suçlama hakkını kaybetmiş olmakla birlikte, aynı suça ortaklık etmiş sayılırlar! 

Bu yazı toplam 91 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi