Gün kadınların

Gün kadınların

 ** 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü bugün kutlanıyor.  Yapılan açıklamalarda kadın cinayetleri, taciz ve tecavüzlerin giderek arttığı...

 

** 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü bugün kutlanıyor.  Yapılan açıklamalarda kadın cinayetleri, taciz ve tecavüzlerin giderek arttığı ifade edilerek,  kadınların özgür ve eşit bir yaşam sürmesi gerektiği vurgulandı.

 

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle açıklama yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, ”Kadınlarımızın hayat şartlarının iyileştirilmesi, eğitim seviyelerinin yükseltilmesi, çalışma ve seçilme haklarının yaygınlaştırılması, toplumsal statülerinin güçlendirilmesi ve aile içi şiddet başta olmak üzere karşılaştıkları olumsuzlukların giderilmesi büyük önem taşımaktadır.”dedi.

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’ta yaptığı açıklamada, “Kadınlarımız her türlü sevgi ve saygıyı hak etmektedir. Kimi zaman vefalı bir eş, kimi zaman fedakâr bir anne, kimi zamanda biz erkeklere destek olan kadınlar hayatımızın vazgeçilmezleridir.”dedi

KADINA YÖNELİK ÖNYARGI

 CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz yaptığı açıklamada, “Son yıllarda ülkemizde kadına yönelik şiddet ve cinayetlerin arttığını üzülerek görmekteyiz. Kadınlarımıza yönelik bu vahşeti engellemek için binlerce yılın önyargılı alışkanlıklarıyla kadını baskı altında tutan ve erkeğin eşiti olarak algılanmasına izin vermeyen dar kalıplı düşünce ve davranış biçiminin öncelikle değiştirilmesi gerekmektedir.”dedi.

KADIN AİLENİN TEMELİ

Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanı Necati Korkmaz ise, toplumun temeli aile, ailenin temeli ise kadın olduğunu ifade ederek, “Kadının şiddet ve ayrımcılığa maruz kaldığı bir toplumun sağlıklı gelişmesi mümkün değildir" dedi

Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler’de yaptığı açıklamada “Toplumumuzda kadın, yüzyıllardan beri sosyal ve aile hayatımız içerisinde aktif ve saygın bir rol üstlenmiş, Kurtuluş Savaşı’mızda Türk kadınının gösterdiği eşsiz mücadele onur kaynağımız olmuştur.”dedi.

PETROL İŞ ETKİNLİK YAPACAK

Öte yandan bir açıklama yapan Petrol-İş Gebze Şube Başkanı  Süleyman Akyüz  emekçi kadınlar günün kutladıklarını ifade ederek, “Bu yılki kutlamaları  8 Mart 2018 tarihinde saat 17.00 ile 20.00 saatleri arasında şubemiz toplan t salonunda yapılacaktır.”dedi.

 

Haber: Cengiz Akgün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.