Gün Ata’nın emanetine sahip çıkma günüdür

Gün Ata’nın emanetine sahip çıkma günüdür

ADD’nin Cumhuriyet TIR’ı bugün Gebze’ye geldi, yarın akşama kadar gezilebilecek. ADD Gebze Şube Başkanı Nilgün Aydın, “Gün Atatürk’ün emanetine sahip çıkma günüdür” dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği’nin Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Milli Mücadeleyi başlatmasının 100.yılı ve ADD’nin kuruluşunun 30.yılı nedeniyle yurt genelinde tura çıkan Cumhuriyet TIR’ı halka kapılarını bugün Gebze’de açtı. Cumhuriyet TIR’ı yarında Gebze’de, 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’ndaki yerinde olacak. Gebzeliler yarın saat 10.00’dan itibaren gecenin ilerleyen saatlerine kadar TIR’ı ziyaret edebilecek. Yarın akşam 19.00’dan itibaren serbest etkinlikler de düzenlenecek. Bu akşam 19.00’dan itibaren de canlı müzik programı yer alacak.  
GÜLER VE BÜYÜKGÖZ DE KATILDI 
Cumhuriyet TIR’ının Gebze’deki açılışına Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz, İYİ Parti Gebze İlçe Başkanı Özhan Öztürk, CHP Gebze Kadın Kolları Başkanı Yaşa Erdoğan ve Çayırova Kadın Kolları Başkanı Suna Çınar, ÇYDD Gebze Şube Başkanı Nurcan Çınar, Gebze Kandıralılar Derneği Başkanı Sedat Durmuş’un da aralarında bulunduğu siyasetçiler, partilerin ve sivil toplum örgütlerinin yöneticileri, üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Kaymakam Güler ve beraberindeki protokol üyeleri açılış kurdelesini birlikte kesti.     
TEK ÇÖZÜM REÇETESİ
ADD Gebze Şube Başkanı Nilgün Aydın açılışta yaptığı konuşmada, “Atatürk’ün izinde halkımızla buluşmak için, Atatürkçü düşüncenin tek çözüm reçetesi olduğunu göstermek için, bilim, kültür, sanat insanlarımızı tanıtmak için, Milli coşkuyu yeniden yaşatmak için, Umudu yeniden yeşertmek için Cumhuriyet tırı projemizi düzenledik” dedi. Aydın ayrıca şunları kaydetti:
SAHİP ÇIKMA GÜNÜDÜR 
“Gün Atatürk’ün emanetlerine sahip çıkma, anlama, anlatma günüdür. Gün doğa katliamlarına, çocuk gelinlere, istismarına dur deme günüdür. Gün birlik ve beraberlik içinde olma günüdür. Gün sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü canlandırma günüdür. Gün köylümüze, kentlimize, işçimize, memurumuza, esnafımıza çiftçimize, sanatçımıza, sporcumuza, serbest çalışanımıza sahip çıkma günüdür.”
Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz de kısa bir konuşma yaptı. Büyükgöz, Cumhuriyet ve kazanımlarının önemine değinde. (Tuğçe YAKICI)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.