GTÜ’de robot olimpiyatları

GTÜ’de robot olimpiyatları

 Gebze Teknik Üniversitesi Robotik ve Otomasyon Topluluğu tarafından bu sene ilki düzenlenecek olan I. Uluslararası Gebze Teknik Üniversitesi Kelebek...

 

Gebze Teknik Üniversitesi Robotik ve Otomasyon Topluluğu tarafından bu sene ilki düzenlenecek olan I. Uluslararası Gebze Teknik Üniversitesi Kelebek Robot Olimpiyatları, 6-7-8 Nisan 2018 tarihlerinde Gebze Teknik Üniversitesi’nde gerçekleşecek.

Yurt içi ve yurt dışı tüm Lise ve Üniversite öğrencilerinin izleyici veya yarışmacı olarak katılabileceği organizasyonda katılımcılar; Çizgi izleyen, Mikro Sumo, Labirent Çözen, Serbest gibi tanıdık kategorilerin yanı sıra adını kampüsümüzün bulunduğu konum itibariyle adını Fatih Sultan Mehmet’in vefat ettiği topraklardan alan Hünkar Çayırı Arazisi Kategorisi, ülkemizde Üniversite bünyesinde düzenlenen ilk drone ligi olma özelliği taşıyan Kelebek Drone Ligi ve her yaştan maker ruhuna sahip olan kişilerin Gel Tasarla Üret (G.T.Ü.) kategorisine katılıp kendilerine verilecek temalar doğrultusunda tasarladıkları fikri 24 saat içerisinde geliştirerek özgün projelerini sunma imkanı bulacaklardır. Aynı zamanda katılımcıların etkin zaman geçirebilmesi adına yarışmalarla eş zamanlı gerçekleşecek seminerler ve workshop etkinlikleri düzenlenmektedir. 

Robotik alanında çalışma yapmakta olan öğrencileri, akademisyenleri ve üniversitenin konumu gereği sanayinin kalbinde olması sebebiyle sektörde yer alan değerli katılımcıları düzenlenecek etkinlikler vasıtasıyla bir araya getirmeyi hedeflemektedir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.