GTÜ’de Bilimle Buluştular

GTÜ’de Bilimle Buluştular

Gebze Teknik Üniversitesi bu yıl tanıtım günlerini bilim şenliği ile gerçekleştirdi. Farklı öğretim kademelerinden üniversiteyi dolduran binlerce öğrenci bilimin merkez üssü olan GTÜ' yü yakından tanıma fırsatı buldular.

img_4992.jpgimg_5668.jpgAkademik çıktıları ile ulusal ve uluslararası üniversite başarı sıralamalarında grafiğini sürekli yükselten Gebze Teknik Üniversitesi(GTÜ)’nde her yıl nisan ayında yapılan tanıtım günleri gerçekleştirildi. Bu kez bilim şenliği etkinlikleri ile birleştirilen tanıtım günlerine Kocaeli ve İstanbul’dan farklı öğretim kademelerinde öğrenim gören binlerce öğrenci katıldı. 25-26-27 Nisan tarihlerinde GTÜ Kampüsünde yapılan Tanıtım Günleri ve Bilim Şenliğinde öğrenciler şenlik alanında kurulan bölümlerin ve öğrenci kulüplerinin yer aldığı stantlarda karşılandılar. Bu stantlarda öğrenciler Nanoteknoloji, 3D Tasarım, Robotik ve Eğlenceli Elektronik, Uçak ve Roket Fiziği, Doğa Bilim, Doğada Canlılar ve Maddeler atölyelerinde birbirinden ilginç bilimsel aktiviteyi yakından görme imkânı buldular.

BİLGİ ALDILAR

Atölye çalışmalarının ardından öğrenciler üniversite kampüsünün muhteşem doğası içinde ilgilerini çeken bölümlere yönlendirilerek bölümde bulunan teknolojik altyapı, laboratuvarlar, derslikler ve bölüm ile ilgili tüm bilgileri öğretim üyelerinden dinlediler. Tanıtım günleri boyunca misafir öğrenciler üniversitenin sosyal alanlarından faydalanırken, öğrenci kulüpleri ve faaliyetleri hakkında da bilgi edindiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.