GTÜ’de 15 Temmuz etkinliği

GTÜ’de 15 Temmuz etkinliği

‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ anma etkinlikleri kapsamında Gebze Teknik Üniversitesi’nde bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek.

Bu kapsamda öncelikle 251 vatandaşımızın şehit olduğu ve 2 binden fazla kişinin yaralandığı hain darbe girişiminde milletimizin onurlu duruşunu unutturmamak adına '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Direniş Fotoğraf Sergisi' açıldı. Bir hafta süreyle GTÜ Mimarlık Fakültesi’nde gezilebilecek olan serginin açılış programına, Rektör Prof. Dr. M. Hasan Aslan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nilay Coşgun ile Prof. Dr. Arif Çağdaş Aydınoğlu, GTÜ akademik ve idari personeli katıldı.
Şehitlerimiz için saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan etkinlik Rektör Prof. Dr. M. Hasan Aslan’ın açılış konuşmasıyla devam etti.
ektör Aslan, daha sonra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nilay Coşgun ve Arif Çağdaş Aydınoğlu ile birlikte ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Direniş Fotoğraf Sergisi’nin açılışını yaptı.
 15 Temmuz gecesine ışık tutan fotoğraflar, hain darbe girişimini gözler önüne seriyor. Sergiyi gezen katılımcılar, millet olarak hain darbeyi engellemenin gururunu hissettiklerini belirtirken milli birlik ve beraberlik ruhuyla hareket etmenin önemini vurguladılar.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.