GTÜ mikro malzeme geliştirecek

GTÜ mikro malzeme geliştirecek

GTÜ’de başlayan projede uzay ve havacılık uygulamalarındaki soğutma sistemlerine mikro düzeyde malzeme geliştirilecek.

29769.jpg

Farklı alanlarda bilimsel çalışmaların hız kesmeden devam ettiği Gebze Teknik Üniversitesi(GTÜ)'nde Temmuz ayında başlayan proje uzay ve havacılık alanında önemli bir çalışma olacak. Proje ile ayrıca disiplinler arası etkileşim, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine iş imkanı ve katma değerli ürün gelişmesine katkı hedefleniyor.

GTÜ Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ebru Menşur Alkoy’un proje yürütücüsü olduğu "Investigation of the Effect of Crystallographic Anisotropy and Defects on the Electrocaloric Response of Stress-free Relaxor Ferroelectric Plates by Experimental and Analytical Techniques"  isimli proje  "American Air Force Office of Scientific Research (AFOSR) European Office – Aerospace Materials for Extreme Environments" tarafından destekleniyor. 3 yıl sürecek olan projenin küçük ortağı ise Sabancı Üniversitesi olup yardımcı yürütücü Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burç Mısırlıoğlu çalışmalara katkı sağlayacak. 

Proje ile ilgili açıklama yapan GTÜ-Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ebru Menşur Alkoy “Proje de yüksek lisans ve doktora öğrencileri çalışmakta olup birinci yıl sonunda bir lisans öğrencisi yarı zamanlı olarak işe alınacaktır." Dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.