GTO’dan Erbil çıkarması

GTO’dan Erbil çıkarması

Gebze Ticaret Odası ve Erbil Ticaret Odası arasında "Kardeş Oda" protokolü imzalandı. GTO Başkanı Nail Çiler, iki oda arasında imzalanan protokol ile kurulan güç birliğinin, ticari ilişkilere ve karşılıklı yapılacak yatırımlara ciddi katkılar sağlayacağı

Gebze Ticaret Odası (GTO) ve Erbil Ticaret Odası arasında "Kardeş Oda" protokolü imzalandı.   13-16 Nisan tarihleri arasında  gerçekleşen  ziyarette GTO Başkanı Nail Çiler ile birlikte  GTO Meclis Başkanı Oğuz Şerif Alioğlu ile yönetim kurulu üyeleri de yer aldı.

Irak'ın Erbil kentinde gerçekleşen imza törenine GTO Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler ve Erbil Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dara Celil Hayyat'ın yanı sıra 13 Türk sanayici ile çok sayıda Iraklı iş adamı katıldı.

ÇİLER, “GÜÇ BİRLİĞİ TİCARİ İLİŞKİLERİ GELİŞTİRECEK”

Protokol ile ilgili açıklamalarda bulunan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, “Ülkemizi kalkındırmak ve ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesini sağlamak adına Irak' ta; Gebze Ticaret Odası ve Erbil Ticaret ve Sanayi Odası arasında Kardeş Oda protokolü imzalayarak yeni işbirliklerinin oluşması adına önemli bir başlangıca adım attık. Irak’ ın Türkiye’nin en önemli ticaret partnerlerinden biri olduğuna dikkat çekerek, ülkeler arası dostluğun gelişmesinde ticaretin oldukça önemli olduğunu ve imzalanan protokol ile kurulan güç birliğinin, ticari ilişkilere ve karşılıklı yapılacak yatırımlara ciddi katkılar sağlayacağına olan inancımızı dile getirdik. Protokol töreni sonrası Erbil Valisi' ni de ziyaret ederek, Türkiye ve Irak'ın ekonomisine yönelik bir sohbet gerçekleştirdik. İmzalanan Kardeş Oda protokolünün iki ülke için de hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

HAYYAT, “PROTOKOL İŞADAMLARINA KOLAYLIK SAĞLIYOR”

Erbil Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayyat da imzalanan "kardeş oda" protokolünün iki ülke arasındaki ticari ilişkilere katkı sağlayacağını belirterek "Protokol, ikili ticaret alanında bilgi alışverişi ve iş adamları için kolaylık sağlamayı amaçlanıyor." dedi.

Türkiye'nin önemli bir ticaret merkezi olduğunun altını çizen Hayyat, Gebze başta olmak üzere Türkiye'nin diğer bölgelerinde de ticari ilişkileri geliştirmek istediklerini kaydetti.

*Cengiz Akgün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.