GTO ÇALIŞMA BAŞLATTI:  Gebze-Çin ticari işbirliği

GTO ÇALIŞMA BAŞLATTI: Gebze-Çin ticari işbirliği

Gebze Ticaret Odası aracılığıyla Gebze ile Çin arasında temeller atıldı.

Gebze Ticaret Odası aracılığıyla Gebze ile Çin arasında temeller atıldı. Türkiye ihracatına önemli katkılar sağlayan bölgelerden biri olan Gebze’nin, dünyanın en büyük pazarlarından Çin ile ekonomik işbirliklerini geliştirmek adına Gebze Ticaret Odası öncülüğünde çalışmalar başlatıldı. 

Ülke ihracatının %8.8’ini karşılayan Gebze önümüzdeki dönemlerde en büyük ekonomik partnerlerimizden biri olacak Çin ile ilişkilerini geliştirmeye başladı. Gebze Ticaret Odası tarafından bölgesel işbirliklerini sağlamak adına yetkilendirilen MYK tarafından akredite edilmiş Kobi Danışmanı Barış Ariç, Gebze Ticaret Odası adına Çin’de Pekin, Şangay, Hangzhou, Yiwu gibi endüstriyel anlamda önemli potansiyele sahip şehirlerdeki Ticaret Odaları ve resmi kurumları ziyaret etti. Yapılan görüşmelerde ekonomik ilişkilerin arttırılması, Gebzeli iş adamlarının Çin pazarına girmeleri konusunda destek almaları hususları konuşuldu. 
NAİL ÇİLER:  AMACIMIZ ÇİNLİ YATIRIMCIYI BÖLGEMİZE ÇEKMEK
Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler Çin Halk Cumhuriyeti ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Çiler “Çin, ticari ilişkilerimizin her geçen gün arttığı bir ülke. Gebze’de bulunan bir çok firmamız Çin ile ticaret yapmakta ve aynı zamanda Çinli firmalarda Gebze’ye yatırım yapmaktadır. Bizim amacımız firmalarımızın Çin pazarında daha etkin bir şekilde var olmaları ve daha fazla Çinli yatırımcıyı bölgemize çekebilmek. Özetle, iki ülke arasında bir nevi köprü oluşturmaktır.” dedi. 
ÇİN ULUSLARARASI TİCARET ODASI’NA ZİYARET
Gebze Ticaret Odası tarafından yetkilendirilen Barış Ariç, bu kapsamda Çin’in en büyük uluslararası ticaret kurumlarından birisi olan Çin Uluslararası Ticaret Odası’nı ziyaret etti. Çin’in başkenti Pekin’ de bulunan kurumun genel merkezinde yapılan görüşmeye ikili işbirliklerinden sorumlu Genel Müdür Wu Meng ev sahipliği yaptı. Görüşmede Batı Asya ve Afrika bölgelerinden sorumlu proje müdürleri Cheng Fan ve Liu Chenming hazır bulundu.  Toplantıda Gebze ve Gebze Ticaret Odası tanıtılarak, iki ülke Kobileri arasında ticari işbirlikleri, Türk firmalarının Çin pazarına giriş noktasında yerel kurumlardan ihtiyaç duyulacak destekler konuşuldu. Aynı zamanda Çinli firmaların Gebze’deki olası yatırımları için sağlanabilecek destekler paylaşıldı. Cengiz Akgün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.