GOSB İTFAİYESİ GÖREV BAŞINDA:  2 dakika da müdahale ediliyor

GOSB İTFAİYESİ GÖREV BAŞINDA: 2 dakika da müdahale ediliyor

Türkiye’nin örnek OSB’lerinden olan Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nin itfaiye birimi olası bir yangına 2-7 dakika arasında müdahale edebilmekte.

1994’te faaliyete başlayan GOSB İtfaiye Müdürlüğü, 22 personeli ile 7/24 kesintisiz olarak OSB içinde  hizmet vermeyi sürdürüyor.  İtfaiye ekipleri olası bir yangına  2 ile 7 dakika arasında  müdahale edebiliyor.
GOSB İtfaiyesi katılımcılara, inşaat aşamasında; yangın güvenlik sisteminin kontrolü, yangın güvenliği eksikliklerin giderilmesinin sağlanması, işletme taslak projelerinin hazırlanması ve kontrolü hizmetleri sunuyor.
TATBİKAT VE EĞİTİM
Üretime başlama ve üretim aşamasında; işletme makine yerleşimi sırasında risk analizinin yapılması ve riske uygun seyyar yangın söndürme cihaz ve malzemelerinin tespit edilmesi, İşletme Acil Eylem Planı'nın hazırlanmasında kılavuzluk, işletme personelinin asgari 3 saat yangın güvenlik eğitimine tabi tutulması ve tüm personelin bilgilendirilmesi, yangın savunma ekip eğitimlerinin verilmesi ve yangın tatbikatlarının yaptırılması hizmetleri verilmekte.
Risk Analizinde belirtilen eksikliklerin tamamlanmasını müteakip, işletmeye yangın ve patlamalara karşı yeterlilik belgesi verilmekte.
2 İLE 7 DAKİKASI ARASINDA MÜDAHALE 
Olağanüstü durumlarda ise; işletmelerde oluşabilecek yangınlara ilk müdahaleyi yapmak, genişleyip yayılmasına fırsat vermeden kontrol altına alarak söndürmek, işletmelerde oluşabilecek ilk yardım-kaza kurtarma olaylarında kazazedeyi en yakın sağlık kuruluşuna tam donanımlı ambulansla sevk etme konularında hizmet vermekte. 
GOSB İtfaiyesi, yangınlara 2-7 dakika arasında müdahale edebilmektedir. Bugüne kadar 35.210 kişiye ilk yardım ve yangın eğitimi verildiği bildirildi. *Cengiz Akgün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.