Görme engelli avukat ön yargıları aştı

Görme engelli avukat ön yargıları aştı

Derince ilçesinde 10 yıldır avukatlık yapan görme engelli Mehmet Emre Kalaycı (32), müvekkillerinin ilk bakışta kendisine ön yargılı davrandığını, daha sonra kendisini tanıttıkça güvendiklerini söyledi.

Doğuştan konjenital kornea bozukluğu hastalığı nedeniyle yüzde 90 oranında görme engelli olan Mehmet Emre Kalaycı, 2005 yılında Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandı. Görme engeline karşın derslerine azimle çalışan Kalaycı, 5 yıllık hukuk fakültesini 4 yılda bitirdi. 2009 yılından Beri Kocaeli Barosu'na kayıtlı avukatlık yapmaya başlayan Kalaycı, müvekkillerinin davalarına giriyor. 
ZORLU BİR EĞİTİM SÜRECİ
Bazı adliye binalarında görme engelliler için işaret levhaları olmaması nedeniyle sorunlar yaşadığını ifade eden Mehmet Emre Kalaycı, “En başından bu yana zorlu bir eğitim hayatım oldu, diğer öğrenci arkadaşlarımız bir emek verirken, ben üç emek verdim. İlk başta yatılı körler okulunda eğitim aldıktan sonra, eğitimci bir aileden geldiğim için annemin görev yaptığı bir okulda kaynaştırmalı eğitime katıldım. Orada ilköğretimi tamamladıktan sonra lise sürecini tamamladım. Daha sonra üniversite sınavına girdim bu sınavda engelli ek yerleştirme puanı almaksızın Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni birincilikle kazandım. Bu fakülteyi 4 yılda bitiren sınırlı sayıda öğrenciden biri oldum ve 10 yıldır da mesleğin içerisindeyim“ dedi. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.