Gönül bağını Darıca’dan duyuracaklar

Gönül bağını Darıca’dan duyuracaklar

 Türkiye Caferileri Vakfı tarafından geleneksel hale gelen ve her sene Darıca Nenehatun Stadı’nda düzenlenen ‘'matem günü" etkinliği bu yıl 13...

 

Türkiye Caferileri Vakfı tarafından geleneksel hale gelen ve her sene Darıca Nenehatun Stadı’nda düzenlenen ‘'matem günü" etkinliği bu yıl 13 Kasım Çarşamba günü Saat: 10.30'da düzenlenecek. Gönüllerin bu yılda Darıca'da buluşacağını söyleyen Türkiye Caferiler Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Kemal Utar, “İslam'ın en büyük yası Kerbela faciasının 1374'ncü yıldönümü münasebeti ile düzenlemiş olduğumuz programa katılmaya ve bu mateme ortak olmaya herkesi davet ediyoruz” dedi.

GÖNÜL BAĞINI DÜNYAYA DUYURACAĞIZ

 

Utar açıklamasında, “Ülkemizdeki bütün Caferilerin ve vatandaşlarımızın katılacağı matem günümüzde, ülke olarak adeta bir mermer blok gibi tek ve bütün olan milletimizin, birbirine olan gönül bağını bir kez daha bütün dünyaya duyuracağız” dedi. Aşura etkinliğinden önce Türkiye Caferileri Vakfı'nı ziyaret eden Darıca Kaymakamı Mehmet Öklü ise burada yaptığı konuşmada,  “Sadece orada yapılan zulümleri, vahşeti lanetlemiyoruz. Aynı zamanda bin 400 yüz yıllık kardeşliğimizin, daha nice bin 400 yıllar sonrasına taşınması için de sağlam temeller atmış oluyoruz. Yapılanların vahşet olduğu konusunda milletimizin tamamının, hem fikir olduğu Kerbela’yı şiddetle lanetlerken, gelecek nesillerimize de böylesi caniliklerin bir daha yaşanmaması için sevgi aşılıyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.