Gezi parkı için uluslar arası dayanışma

Gezi parkı için uluslar arası dayanışma

Taksim Gezi Parkında başlayan ve sonrasında ülke genelinde toplumsal bir halk ayaklanmasına dönüşen Gezi Parkı Direnişine yurtdışından Dünya İşçi...

Taksim Gezi Parkında başlayan ve sonrasında ülke genelinde toplumsal bir halk ayaklanmasına dönüşen Gezi Parkı Direnişine yurtdışından Dünya İşçi Sendikaları Federasyonu WFTU, WFTU’nun Avrupa Bölge Ofisi ve PEO da sendikamıza bir dayanışma mesajı göndererek bu direnişi desteklediklerini ifade ettiler.

 

ŞİDDETİ DURDURMA ÇAĞRISINDA BULUNUYORUZ

Dünya İşçi Sendikaları Federasyonu Genel Sekreteri mesajında; DSF Türk Halkı ile Dayanışma İçerisinde olduğunu belirtti. Açıklamanın devamında, “120 ülkede 86 milyon işçiyi temsil eden Dünya Sendikalar Federasyonu Türk Halkı ile dayanışma içerisinde olduğunu ifade eder ve Türk Devletinin ve Hükümetinin göstericilere karşı uyguladığı vahşice saldırıları kınar. Bir grup protestocunun Gezi Parkı’na AVM yapılması kararını protesto ettikleri 31 Mayıs Cuma gününden bu yana, göstericilere çevik kuvvet polisleri tarafından saldırılmakta ve devlet şiddetini protesto eden göstericilerin sayısı sürekli artmaktadır. Göstericilere vahşice saldıran çevik kuvvet polislerinin cevabı ise tazyikli su ve biber gazı olmuştur.  Yüzlerce insanın yaralandığı ve ölü sayısının arttığı belirtilmektedir. Türk Hükümetine halka yönelik uyguladığı şiddeti durdurma çağrısında bulunuyoruz” denildi.

 

İLERİCİ GÜÇLER BİR ARAYA GELMELİ

Avrupa Bölge Ofisi’nin mesajında ise, “Kapitalizmin krizinin gittikçe derinleştiği bugün, sermaye ve sermaye temsilcileri işçi hareketine yönelik saldırılarını arttırmak ve işçi hareketinin uzun yıllar boyunca süren bir mücadele sonucunda elde ettiği hakları ve kazanımları yok etmek için bu krizi kullanıyor. Avrupa Halkları ve çalışan kitleleri haklarına ve kazanımlarına yönelik gerçekleştirilen bu neo-liberal saldırılara duyarsız kalamaz.

Bu neo-liberal saldırılara karşı ancak ve ancak çalışan kitleler ve ilerici güçlerin bir araya gelmesiyle etkili biçimde karşı çıkabilir ve direnebiliriz. Çalışan kitleler açısından çok zor olan bu dönemde, Avrupa’daki bütün sınıf tabanlı güçlerin birliğinin ve ortak aksiyonunun gerekli olduğuna inanıyoruz. Bu yüzden bu mesajın sizlerle aramızdaki ilişkileri daha da güçlendirmesini amaçlıyoruz” diye belirtildi.

 

GÜÇ KULLANIMI BASKIYI KINIYORUZ

Güney Kıbrıs Rum İşçi Sendikası Federasyonu (PEO)’nun da, PEO Türk Halkının ve işçilerinin mücadelesine yönelik dayanışma içerisinde olduğunu deklare eder ve bu mücadeleyi destekler. Ayrıca iki insanın ölümüne, binden fazla insanın yaralanmasına ve yüzlerce göstericinin tutuklanmasına yol açan güç kullanımı yoluyla gerçekleşen baskıyı kınar.  Seferber olan Türk Halkının gösterilere kitlesel katılımı, Türk Toplumundaki çelişkileri, demokrasi zaaflarını ve emeğe ve sosyal haklara yönelik her günkü saldırıları ortaya koymaktadır. Demokrasi seviyesini, insan haklarını ve hukuk kurallarını uluslararası ve Avrupai standartlara yükseltmek için verdiğiniz mücadelede PEO ve Kıbrıs İşçi Sınıfının desteğini yanınızda hissedebilirsiniz” denildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.