"Gerilim varsa örtbas var demektir”

"Gerilim varsa örtbas var demektir”

Saadet Partisi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Birol Aydın, Cumhur İttifakı bileşenlerinin yerel seçimde toplumu korkutan ve kamplaştıran diline Çayırova’dan tepki gösterdi. Aydın, “Gerilim yaratılıyorsa saklanmak, örtbas edilmek istenen şeyler v

31 Mart yerel seçimlerinin Cumhur İttifakı bileşenlerinin liderleri ile onlara uyumla yerellerdeki idarecilerinin söylemleriyle gergin bir hale getirilmesine, bu yerel seçimde farklı tercihlere yönelenlere yönelik ötekileştirip kamplaştıran dile bir tepki de Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Birol Aydın’dan geldi.

GERİLİM, ÖRTBAS DEMEKTİR

Bugüne kadar Kocaeli’de pek çok partiden pek çok belediye başkanı ve milletvekilinin seçilip görev yaptığını anımsatan Aydın, “Bu seçim de onlardan farklı değil. Ama son aylarda başka bir atmosfer pompalanıyor. Kim ki bu yerel seçime başka anlam yüklüyor, toplumdan gizlenen, gizlemek istedikleri bir şeyler var demektir. Gerilim ortamı oluşturmak, örtbas demektir” diye konuştu. 

BAŞKA NOKTALARA ÇEKMEK HAKSIZLIKTIR

Aydın, Çayırova İlçesi’ndeki muhtar ve muhtar adayları ile bir araya geldiği, Özgürlük Mahallesi’ndeki Acarlıoğlu Kebap’ta gerçekleşen toplantıda önceliği bu gündeme verdi. Yerel seçim ortamlarındaki birlikteliğin kardeşliğe vesile olmasını dileyen Birol Aydın, “Seçimler ülkenin beklentilerini yerine getirip kaygı ve endişeyi gidersin. Bu seçimi başka noktalara çekmek de hem bizler hem de başkaları için haksızlık olur” dedi.

HANGİ ARALIKTA BU

KADAR BOZULDULAR

İsimlerini ağzına almadan AKP içindeki eski Milli Görüşçüleri kast eden Birol Aydın, “Onları tanıyamıyor ve anlayamıyoruz. Hangi aralıkta bozulup bu kadar kolay şekilde yalan söyleyip iftira eder hale geldiler. Nasıl olur da olmayan işi olmuş gibi gösterip toplumu kamplaştırırlar. Hangi partiye, hangi partinin adayına oy verirse versin herkes bizim insanımız. İnsanlar zaman içinde seçimlerdeki tercihlerini konjektürel veya gerçekçi tercihler üzerinde değiştirebilir. Onların bu tercihleri üzerinden politika üretip ötekileştirmek yanlıştır.

HERKES TAKDİR EDECEK

DİYE BİR ŞEY YOK Kİ

Biz evliyası ile de eşkıyası ile de, çok dindarı ile de az dindarı ile de, Türkü ile de Kürdü ile de beraber yaşayacağız. ‘Herkes beni takdir etmek zorunda, her dediğim olacak’ diye bir şey yok ki. Üzülerek ifade ediyorum ki Cumhurbaşkanı başta olmak üzere bu kavramları çok rahatlıkla kullanabiliyorlar” dedi. Aydın konuya dair sözlerini, ilçe adını ağzına almasa dahi Dilovası’nı kast ederek şöyle tamamladı:

DİLOVASI’NA ATIF…

“Bir Kocaeli Milletvekili, ‘Bu ne biçim ittifak’ diyerek, aynı ittifak içinde Saadet Partisi dahil dört parti sayıyor. Siyasi partilerin ittifakları kınanacak bir şey değildir ama biz Saadet Partisi olarak seçim ittifakında olmadık ki. Buna rağmen şurada ya da burada yaşayanların yerel yöneticilerinin, toplumda makul olan güçlü aktörlerin etrafında yer yer bir araya gelmesi de kınanacak bir şey değil.

NİYE HOKKABAZLIK YAPIYORSUNUZ

Cumhur İttifakı bileşenlerine diyoruz, niye hokkabazlık yapıyorsunuz. Hokkabaz, olmayan bir şeyi olmuş gibi gösterir. Tekrar ediyorum. Bu bir yerel seçimdir, gerilime gerek yok. Hokkabazlığın lüzumu yok. Herkes memlekete olan bideni görüyor.”

 

Detayları www.gebzehaber.net’te

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.