General Elektrik’te işçi çıkarılmaları başladı

General Elektrik’te işçi çıkarılmaları başladı

Gebze Barış Mahallesi’nde bulunan ve DİSK/ Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şubesi’nin örgütlü olduğu General Elektrik’te bir süredir gündemde olan işçi çıkarılmaları başladı.

fabrika-001.jpg

Fabrikada önceki gün sabah vardiyası sonunda 25 işçi işten atıldı. İşten çıkarılmalarla ilgili olarak gazetemize özel açıklamalarda bulunan DİSK/ Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şubesi Başkanı Necmettin Aydın, “Sendikamızın örgütlü olduğu General Elektrik fabrikasında yılbaşından itibaren bir üretimsizlik var. Fabrika yönetimi genel olarak bir daralma kararı aldı.

8,5 MAAŞ TEŞVİK

Fabrika yönetimi de işçi çıkarma kararı aldı. İlk olarak 150 işçinin çıkarma kararı alındı. Ancak sendika olarak yaptığımız toplantılarla bu sayıyı 74’e düşürdük. 26 gönüllü emekliliği gelen diğer arkadaşlarla birlikte yavaş yavaş işten çıkarmalar başladı. Fabrika yönetimi ile yaptığımız toplantıların ardından gönüllü çıkmak isteyen işçilere ihbar, kıdem tazminatı dışında ayrıca 8,5 maaş teşvik verilmesi kararı alındı. Cuma günü emekliliği gelenler ardından gönüllüler son olarak da diğer arkadaşlarımız işten çıkarılacak.” dedi.

 

Haber: Hanifi Surun

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.