GENEL BAŞKAN SÜLEYMAN AKYÜZ: “Petrol-İş mücadeleye öncülük edecek”

GENEL BAŞKAN SÜLEYMAN AKYÜZ: “Petrol-İş mücadeleye öncülük edecek”

Süleyman Akyüz,” Genel Kurul'da ortaya çıkan irade doğrultusunda Petrol-İş, önümüzdeki dönemde emekçilerin haklarının genişletilmesi ve sorunlarının çözümü için verilecek her türlü mücadelenin içerisinde olacak, bu mücadeleye öncülük edecektir”dedi.

Petrol-İş Genel Başkanlığına seçilen Süleyman Akyüz,” Genel Kurul'da ortaya çıkan irade doğrultusunda Petrol-İş, önümüzdeki dönemde emekçilerin haklarının genişletilmesi ve sorunlarının çözümü için verilecek her türlü mücadelenin içerisinde olacak, bu mücadeleye öncülük edecektir”dedi.

Geçtiğimiz hafta yapılan  genel kurulda  Petrol-İş Sendikası Genel Başkanlığına seçilen Süleyman Akyüz açıklama yaparak kongre ve ileri ki sürece ilişkin olarak  görüşlerini ifade etti.
Akyüz açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“Petrol-İş Sendikası 28. Olağan Genel Kurulu, 31 Ağustos-1 Eylül 2019 tarihinde İstanbul'da Genel Merkez Konferans Salonunda sendikamızın 69 yıllık onurlu ve köklü geçmişine yakışır biçimde ve demokratik işleyişine uygun olarak gerçekleştirilmiştir.
 GENEL KURUL 
Genel Kurul'da yapılan seçimler sonucunda Genel Başkanlığa Süleyman Akyüz, Genel Sekreterliğe Salih Akduman, Genel Mali Sekreterliğe Erhan Yakışan, Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterliğine Niyazi Recepkethüda ve Genel Yönetim Sekreterliğine Ünal Akbulut, Merkez Denetim Kurulu üyeliklerine Ziya Selvi, Abdulkadir Eligür ve Adem Çokdan, Merkez Disiplin Kurulu üyeliklerine ise Vahap Orhan, Asım Çavuşoğlu ve Erdem Üstünce seçilmiştir.
Genel Kurulumuzun gerçekleştirilmesine ve sonuçlanmasına katkıda bulunan; Genel Kurul Divan Başkanımız Türk-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alemdar'a ve Üsküdar İlçe Seçim Kurulu'na;
TEŞEKKÜR ETTİ
Katılımlarıyla Genel Kurulumuzu onurlandıran IndustriALL Küresel Sendika Genel Sekreter Yardımcısı Kemal Özkan'a, Retunsee Genel Başkanı Goran Takiç'e, Retunsee Genel Sekreter Yardımcısı Mitja Fabian'a, KKTC Dev-İş Federasyonu Genel Başkanı Hasan Felek'e, Türk-İş'e ve DİSK'e bağlı sendikaların genel başkan, şube başkanı ve yöneticilerine, emek dostlarına ve basın mensuplarına;
Petrol-İş'in 36 bin aidatlı üyesinin iradesinin yansıdığı Genel Kurulumuzu oluşturan ve bu onurlu görevi bizlere layık gören değerli delegelerimize; toplantıya katılan sendikamızın değerli üye, temsilci, yöneticilerine ve Genel Kurulun gerçekleştirilmesini sağlayan Petrol-İş çalışanlarına teşekkür ediyoruz.
 SENDİKAL HAREKETİN ÖNCÜSÜ
Sendikamızın 28. Olağan Genel Kurulu'nda, Petrol-İş'in sendikal hareketteki ve emek mücadelesindeki öncü rolünün devamı teyit edilirken, emeğe dönük saldırılar karşısında mücadele ve dayanışmanın yükseltilmesi konusunda kararlılık ortaya konmuştur. Birlik ve beraberliğimiz daha da güçlenmiştir.
Genel Kurul'da ortaya çıkan irade doğrultusunda Petrol-İş, önümüzdeki dönemde emekçilerin haklarının genişletilmesi ve sorunlarının çözümü içinverilecek her türlü mücadelenin içerisinde olacak, bu mücadeleye öncülük edecektir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.