Gençler mirasa sahip çıkacaktır

Gençler mirasa sahip çıkacaktır

Cumhuriyet Halk Partisi – CHP Çayırova İlçe Başkanı Çetin Hartamacı, 19 Mayıs’ın 100’ncü yıldönümü açıklamasında gençlerin atalarından kalan mirasa sahip çıkacağına inandığını kaydetti.

Hartamacı güne dair yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

HAKLI BİR GURUR 

“19 Mayıs 1919 tarihi, ulusal birlik ve beraberliğin, özgürlük ve bağımsızlık tutkusunun, inançlı ve haklı savaşının Cumhuriyet yönetimiyle taçlandırıldığı zorlu bir tarihsel sürecin başlangıcıdır. Mustafa Kemal Atatürk ve vatansever arkadaşlarının, Türk Milleti’nin kudret ve kuvvetine dayanarak, kendi kararlarını kendisinin vereceği tam bağımsız bir devlet için yola çıkışlarının 100. yıldönümünün haklı gururunu yaşamaktayız. 

GENÇLER SAHİP ÇIKACAKTIR

19 Mayıs, Atatürk'ün Samsuna çıkması ile büyük bir mücadelenin fitilinin ateşlendiği çok özel bir gündür. Bu günün gençleri, yarınların büyükleri olacaklardır. Atalarımız büyük bir özveri ile çalışarak bu vatanı bizlere miras bırakmışlardır. Gençlerimizin bunun idraki içinde olup, çok çalışarak bu mirasa sahip çıkacaklarından şüphemiz yoktur.

YURTTAŞLIK GÖREVİ

Birlik ve beraberlik içinde, fitne ve fesat yayan şer odaklara fırsat vermeden daha fazla kenetlenerek ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü sağlamak her yurttaşın görevidir.
Geçmişte atalarımızın bu vatanı bize ne gibi şartlarda yaşayarak miras bıraktığını iyi bilmeli ve Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet yaşatmanın, sonsuza kadar korumanın ve gelecek nesillere aktarmanın görevimiz olduğunu asla unutmamalıyız. Böylesine büyük bir görevi üstlenen gençlerimiz bunu layıkıyla yerine getirerek M.Kemal Atatürk'ün bizlere miras bıraktığı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni çağdaş medeniyet seviyesinin üstüne çıkaracaklardır.

Bu vesile ile Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu M.Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimiz ile gazilerimizi şükran ve saygı ile anıyor, Türk gençliğinin bayramını tebrik ediyoruz.”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.