Gemici, başpehlivanlığa yükseldi

Gemici, başpehlivanlığa yükseldi

657. Kırkpınar Yağlı Güreşleri bu yıl yeni bir boy atlama sistemi yapıldı. Başaltı pehlivan sayısını 100 yapmak için üst boylara fazla güreşçi alındı.

İlimizden de gerekli sıralamayı alan 13 güreşçide  bir üst boya çıktı. Büyükşehir Kağıtspor’da başaltında güreşen Tanju Gemici de, başpehlivanlığa adını yazdırdı. Edirne Sarayiçi 657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri önceki gün sona erdi. Küçük Orta Küçük Boy, Büyük Orta Büyük Boy, Büyük Boy ve Başaltı güreşlerinde güreşen 13 pehlivanımız bir üst boya çıktı. Küçük Orta Küçük Boy’da İlk 64 sırada yer alan pehlivanlar Küçük Orta Büyük Boy’a çıkarken ilimizden de iki güreşçimiz başarılı oldu. Seçkin Duman ve Mehmet Eren Şimşek bir üst boya yükseldi. Küçük Orta Büyük Boy’da da ilk 32 isim Büyük Orta’ya çıkma başarısı gösterdi, bunun 8’i ilimizden. Berat Pehlivanoğlu, Erdal Duman, Osman Hazar, Barış Bayav, Ömer Özbek, Abdil Murat Aldam, Hüseyin Özdemir ve Tunahan Ergül bu isimler oldu.

 

TANJU GEMİCİ BAŞPEHLİVANLIĞA YÜKSELDİ

Büyük Orta’da da ilk 16 arasına kalan isimler Başaltı Boyuna çıkma hakkı elde edeceği güreşlerde ilimizden iki güreşçimiz bu başarıyı gösterdi. Yiğit Yılmaz ve Mustafa Arslan bu isimler oldu. Başaltında ise geçen yıl iki güreşçimizi başpehlivanlığa yükselmesinin ardından bu yıl da bir güreşçimiz başpehlivan olma hakkı elde etti. Başaltı’nda ki ilk dört ismin başpehlivan olma hakkı elde edeceği güreşlerde Tanju Gemici üçüncü olarak başpehlivanlığa yükseldi. Hamza Özkaradeniz ise çeyrek finalde elenerek kıl payı başpehlivanlığa yükselmeyi kaçırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.