Gelirde ilk üç yatırımda yirminci sıradayız

Gelirde ilk üç yatırımda yirminci sıradayız

 Bu yılın 10 ayında devletin kasasına 34 milyar 8 milyon 513 bin lira aktaran Kocaeli, bütçeye en fazla gelir sağlayan iller arasında 3üncü olurken...

 

Bu yılın 10 ayında devletin kasasına 34 milyar 8 milyon 513 bin lira aktaran Kocaeli, bütçeye en fazla gelir sağlayan iller arasında 3üncü olurken Kalkınma Bakanlığı'nın 2013 Yatırım Programı çerçevesinde hazırladığı "Kamu Yatırımlarının İllere Göre Dağılımı" listesinde ise Kocaeli kamu yatırımlarında 20. sırada.

 

 

Bu yılın 10 ayında devletin kasasına 34 milyar 8 milyon 513 bin lira aktaran Kocaeli, bütçeye İstanbul ve Ankara’nın ardından en fazla gelir sağlayan il oldu. Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü istatistiklerinden derlediği verilere göre, ocak-ekim döneminde bütçeye 34 milyar 8 milyon 513 bin lira aktaran Kocaeli’de bu tutarın 33 milyar 413 milyon 111 bin lirasını vergi gelirleri oluşturdu. Kocaeli, Türkiye genelinde devletin kasasına en fazla gelir sağlayan iller sıralamasında İstanbul ve Ankara’nın ardından 3üncü sırada yer aldı. Söz konusu dönemde devletin kasasına giren her 100 liranın 10,6 sı Kocaeli’den sağlandı. Bütçeden 2 milyar 736 milyon 502 bin lira alan Kocaeli, 31 milyar 272 milyon 11 bin lira bütçe fazlası verdi. Bu rakamlara göre, devletin Kocaeli’ye yaptığı her 1 liralık harcama, 12,4 lira olarak geri döndü.  

 

 

Kocaeli'den tahsil edilen vergilerin neden Kocaeli'de kalmadığını; Kocaeli'nin toplam gelir içindeki payının % 10,63 olmasına rağmen, gider içindeki payının yalnızca % 0,83 olmasının adil olup olmadığını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Bu istatistiklere göre yetkililerin Türkiye'yi kalkındıran Kocaeli'ye bütçeden daha fazla pay aktarmayı planlayıp planlamadıklarının cevabının ise kamuoyu tarafından beklendiğini belirtmek isteriz. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.