İsmail Kadı

İsmail Kadı

GECİKEN KARARLAR

GECİKEN KARARLAR

 

On günlük ayrılık sonrası yeniden birlikte olmak güzel bir duygu. Yaz mevsiminin son haftasına girdik.

Bu hafta sonu önümüzdeki hafta ortası derken, son bahar kendini gösterecek. Yazın sıcak günleri yerini yağışlı ve serin havalara bırakacak.

Mevsim olarak serin günlere doğru yol alsak bile ülkenin meseleleri sıcak ve yakıcılığını koruyor.

Yaz bitti bayram sonrası geri dönüşler başlar. Okullar açılacak velilerin harcamaları derken herkesin gündemi farklılaşacak.  Siyasetin gündemi ile vatandaşın gündemi hiç kuşkusuz aynı değil.

İşsizlik hayat pahalılığı geçim sıkıntısı birikmiş onca sorun, günceliğini ve yakıcılığını koruyor.

Günümüzün en yaygın sorunlarından olan stres pek çok soruna yol açmakta. Hayatımızda yapacağımız küçük değişiklikler alacağımız yeni kararlar stresle mücadele etmede etkili bir yöntem olabilir.

Yerel konular ve sorunlar yaşamımızı gün geçtikçe zorlaştırmakta. Anibal kavşak çalışması eğer bir aksama ve gecikme olmazsa bu yıl sonuna doğru tamamlanacak.

Bütün bunları iki cümleyle geçiştirmek doğru bir yaklaşım değil. Her gün evinden işine giden binlerce insan ne zorluklar yaşadığına tanıdık olmak lazım.

Tabelalara ve bilbordlara güzel sözler ve ifadeler yazmakla hayat güzelleşmiyor.

Bir sorun çözülür gibi oluyor, bir başka sıkıntı kendini gösteriyor.  Gebze’nin geciken yatırımları bize daha büyük maliyet olarak geri dönüyor.

Türkiye ekonomisine en fazla katkı sunan vergi veren bir şehrin durumu böyle olmamalı. Her fırsatta organize sanayi bölgelerinin çokluğundan övünüyoruz.

Bu kadar fazla OSB karşılığında almış olduğumuz hizmet Anadolu’nun bir kasabasından farklı değil.

Yol yapıldığında havalara uçuyoruz. Yeni vergi dairesi açıldığında övünüyoruz. Anlayacağınız zengin mahallenin yoksul bekçiliğini sürdürüyoruz. Gebze’nin yeşil alanlara, sosyal donatı alanlarına ihtiyacı var.

Eski topçu kışlasının boşalttığı alan için halen daha geç kalınmış sayılmaz. Böyle bir yeşil ve bakımlı alanı kurmaya kalkışsak 30 yıl geçer.

Konuyla alakalı tek kelimeye etmeyen siyasi iktidarın yerel yöneticilerini anlamak mümkün değil.

Aynı durum Darıca Askeri kışlası için de geçerlidir.

Yeşil alan kalmadı. Araçları park edecek yer yok. Çekiciler sokak aralarından araç çekmeye devam ediyor. Gel gör ki yeni çarşı da sağlı sollu gelişi güzel park eden araçlara ne polis müdahale ediyor ne de çekiciler!

Bu kadar kuralsızlığın olduğu bir yerde düzen olmaz. Durum böyle olunca şehirler yaşanmaz olur. 

 

Bu yazı toplam 908 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İsmail Kadı Arşivi