Güven Çağlayan

Güven Çağlayan

GEBZESPOR’UN İDAM FERMANI!

GEBZESPOR’UN İDAM FERMANI!

 


*Geçtiğimiz günlerde Gebzespor’un kemik taraftar grubundan bir arkadaşla kısa süreli bir sohbetim oldu. Basın- Taraftar- takım el ele verelim bir şeyler yapalım. Takımı Gebze sahiplenmeli bu noktada 4 koldan saldıralım çağrısı yaptı. İyi niyetli ve son derece samimi olan bu arkadaş aslında sorunu anlamış, çözümün nerede olduğunu da biliyor. 

 

SUÇLU DEĞİL, ÇÖZÜM ARANMALI!

 Son 5-6 yıldır, 10 dan fazla Başkan gördü bu camia… kimse çıkıp Gebzespor’un içinde bulunduğu tablo, şudur, planımız, programımız şöyle olmalı demedi. Kulübü halka açıp, bir bütün olmak yerine, kapalı kapılar arkasında hırs, ihtiras ve çıkar hesapları mor menekşenin geleceğini ipotek altına aldı. İnsanlar mor menekşeden soğudu. Gebzespor’un bataklığa sürüklendiğini hissettiğimiz süreçlerde de gördüğümüzü yazdık, eleştirdik. 5-6 yıl öncenin arşivleri duruyor. Mor menekşenin idam fermanı o süreçlerde yazıldı. Biz sesimizi yükselttiğimiz o süreçlerde de çeşitli tehditler ve baskılarla karşılaştık. Herkes bildiğini okumaya devam etti. Suçlu her zaman olduğu gibi gördüğünü yazmaya cesaret eden gazeteci olurken, en masumu yöneticiler oldu. Bu devran yıllardır çirkinleşerek sözün bittiği noktaya geldi.

 

BİR GARİP KENT GEBZE!

Türk kimliği taşıyan ve Müslüman olan bir Başkanı ülke sınırları içinde ırkçılığa maruz bırakarak kovaladı bu camia, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in iki kez işaret ettiği Başkan adayını delegeler yok saydı. Başkan seçmedi. Herkes birilerinin kayığına binip kişisel hesaplar peşinde gitti. Gebzespor’un menfaatleri arka plana atıldı.  Gebzespor’un bugünlerini aslında delegeler belirledi. Gerçekleri konuşmaya kimse cesaret edemedi o süreçlerde…

Gebzespor’a kim gücü yettiğince, o yada bu şekilde destek ve emek veriyorsa kucak açmalı bu camia.

                                                 

  ÇIKAR KAVGASI

*Yanlışlar zincirlerinin birbirini kovaladığı o sürecleri iyi yönetecek önderler olmadı. Süper lig görmüş Türk futboluna sayısız yıldızlar kazandıran büyük il takımları Kocaelispor, Sakaryaspor, Malatyaspor, Erzurumspor gibi takımların geldiği noktalar Türk futbolunun gerçek sorununu açıkça göstermektedir. Para, rant ve şöhret futbolun içine yüksek dozda girdiği süreçlerde camialarda çıkar kavgası başladı. Bu kavga kulüplerin sonunu hazırladı. Gebzespor’da bunlardan biri oldu.

                                              

  AKHİSAR ÖRNEĞİ
Farklı şehirler ve kültürlerden gelen insanların Gebzelilik bilincini taşımaması ve sahiplenmemesi Gebzespor’un en önemli sorundur. Çözüm üretmeye önce buradan başlamak gerek. Gebzespor’u sevdirmenin temelleri atılmalı. Akhisar’ın Ramiz Köfte sponsorluğunda nerelere geldiği örneği apaçık ortadadır. Gebze’nin Beylikbağı mahallesinden büyük olmayan Akhisar süper ligde, Türkiye’nin kalbi olan Gebze’nin takımı Gebzespor amatörde, acı ama gerçek.

 

HIRS, İHTİRAS, KİN BİTMELİ!

Seçim sürecinin de yaklaştığı bu dönemler iyi kullanılmalı, bana göre tek fırsat seçim sürecidir. 14-15 milyon gibi ürkütücü gösterilmek istenen borç tablosu doğru değildir. Maksimum 4-5 milyona pazarlıklarla mor menekşenin borcu sıfırlanır. Yeter ki, bu süreci yönetecek, yönlendirecek samimi isimler tek yumruk olup halkın arasına karışıp güç birliği yapsın. Gebzespor’un idarecileri kulübün menfaatlerini ön planda tutuyorsa, Gebzespor’u sevdirerek, bu oluşumu yönlendirecek isimlerle çağrılar ve atılımlar yapmalı. Yerel yönetimler kendiliğinden bu oluşumun içinde zaten olur. Gebzespor öncelikli olarak çevresiyle ve camiasıyla olan iletişimini gözden geçirmeli, idareciler kapalı kapıları, kişi ayırmaksızın halka açmalı, hırs, ihtiras, kin gibi insanları ayrıştırıcı düşünceleri içinde barındırmamalı, Gebzespor’un menfaatlerine ve kurtuluş formülüne ne uygunsa bu noktada çalışmalar yapılmalı, yöneticilik bunları gerektirmez mi?

Bu yazı toplam 2193 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güven Çağlayan Arşivi