Gebze’nin Rektörü Aslan Oldu

Gebze’nin Rektörü Aslan Oldu

Gebze Teknik Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan atandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 130 uncu ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 üncü maddeleri uyarınca, Gebze Teknik Üniversitesi(GTÜ)

Gebze Teknik Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan atandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 130 uncu ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 üncü maddeleri uyarınca, Gebze Teknik Üniversitesi(GTÜ) Rektörlüğüne Yükseköğretim Kurulu'nun önerdiği adaylar arasından üniversitenin rektörlüğü görevini de vekâleten yürüten Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan’ı atadı.

PROF. DR. MUHAMMED HASAN ASLAN KİMDİR? 

Gebze Teknik Üniversitesi'nde Temel Bilimler Fakültesi Öğretim Üyeliği, dekanlığı ve GTÜ rektör yardımcılığı görevinde bulunan Aslan;  20 Ağustos 1967 tarihinde İstanbul’da doğdu. Lisans ve yüksek lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Fizik Bölümde tamamlayan Aslan, Amerika Birleşik Devletlerinde Colorado School Of Mınes'tan doktorasını aldı. 1999'da Gebze Yüksek Teknoloji Enstitünde(GYTE) Fen Fakültesi Fizik Bölümü yardımcı doçent kadrosuna, Ocak 2006 yılında da doçent kadrosuna atandı. 2015 yılında Gebze Teknik Üniversitesi Temel Bilimler Fakültesi Fizik Bölümü’nde Profesör  unvanını aldı. GYTE' de Fen Fakültesi Dekan Yardımcılığı, Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü müdür yardımcılığı, Fizik Bölümü başkan yardımcılığı, Gebze Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü son olarak ta Rektör yardımcılığı görevlerini yürüttü. Aslan evli ve iki çocuk babasıdır.

aslan.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.