Gebze’nin hava kalitesi araştırıldı

Gebze’nin hava kalitesi araştırıldı

 New York'ta yayınlanan uluslararası bilimsel bir dergide Gebze ortam hava kalitesi ile ilgili bir makale yayımlandı. GYTE Çevre Mühendisliği Bölümü...

 

New York'ta yayınlanan uluslararası bilimsel bir dergide Gebze ortam hava kalitesi ile ilgili bir makale yayımlandı. GYTE Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Pınar Ergenekon ve Gebze Belediyesi çalışanlarından Çevre Yüksek Mühendisi Kadir Ulutaş tarafından hazırlanan Gebze ortam hava kalitesinin konu alındığı makale New York'ta uluslararası alanda bilimsel yayın yapan "Bulletin of Environmental Contamination and Toxicology" adlı dergide yayımlandı.  

 

SANAYİLEŞME VE ÇEŞİTLİ SORUNLAR ORTAYA ÇIKTI

 

Makalede sanayileşen birçok ülkede olduğu gibi Türkiye’de de sanayileşme ile birlikte hızlı bir kentleşme, beraberinde çeşitli çevre sorunlarını getirmiş olduğuna vurgu yapılarak kentleşme yönünden hızlı gelişen bölgelerde trafik, ısınma ve sanayiden kaynaklanan hava kirlilikleri sıklıkla görülebileceği belirtilmiştir.  Yrd. Doç. Dr. Pınar Ergenekon ve Çevre Yüksek Mühendisi Kadir Ulutaş tarafından İngilizce olarak kaleme alınan makalede hava kirliliğinin ağır metal türüne göre kaynaklarının tespiti hedeflenmiş olup gece-gündüz farklılıklarının değerlendirmeleri üzerinde durulmuştur. Dönemsel değişimin yanı sıra meteorolojik şartlara göre farklılıkların belirlendiği çalışmada sonuçlar istatiksel programlar kullanılarak değerlendirilmiştir. Eş zamanlı olarak iki farklı noktandan alınan sonuçlar, Türkiye'den ve dünyandan farklı şehirlerin değerleri ve Avrupa Birliği Hava Kalitesi Standartları ile karşılaştırılmıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.