‘Gebze’den İstanbul’a yeni hat’

‘Gebze’den İstanbul’a yeni hat’

**Gebze Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Şaban Ebik, 2014 yılında Gebze Terminal’den Tuzla Viaport’a uzanan yeni bir hattın açılması yönünde taleplerinin...

**Gebze Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Şaban Ebik, 2014 yılında Gebze Terminal’den Tuzla Viaport’a uzanan yeni bir hattın açılması yönünde taleplerinin devam ettiğini ifade etti.

Gebze Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Şaban Ebik gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Gebze-Harem minibüs hatları ile ilgili olarak temmuz veya ağustos ayında bir toplantı yapılacağını ifade eden Şaban Ebik, “Mevcut bulunan hatların bir kısmını uzatacaklar bir kısmını azaltacaklar fazla olan hatlara da ilave araç alacaklar. İlave araç alınması durumunda Gebze’deki vatandaşlar da rahat eder. 2014 yılında Gebze Terminal’den Tuzla Viaport’ta bir hat açılması yönünde talepte bulunmuştum. Bu talebimiz ilk olarak Kocaeli’nde alt komisyondan geçti.

GEBZE’YE VELİNİMET OLACAK

Ancak İstanbul Büyükşehir Belediye bunu kabul etmedi. O hattı şimdi İstanbul Büyükşehir Belediyesi de istiyor. Şimdi ise Kocaeli Büyükşehir Belediye bu hatla ilgili olarak Şekerpınar’dan 5-6 hat geçiyor diyor. Yeni açılacak hattın Şekerpınar’daki hatlara zararı olmayacak. Bu hattın açılması demek Gebze için bir velinimet olur. Gebze’deki oturan vatandaş bu hat sayesinde yol üzerinde bulunan üniversitelere veya Kurtköy’e gidecek olanlara büyük bir kolaylık olacak. Hatta Sabiha Gökçen Havalimanı’na gidecek olan vatandaşlara da büyük bir kolaylık sağlayacak.

MİNİBÜSLER YOLU TIKAMAZ

Gebze’den Sabiha Gökçen Havalimanı’na 10 TL’ye özel hatla gidiyoruz. Oysa bu hat olsa vatandaşlar Sabiha Gökçen Havalimanı’na 3-4 TL’ye gidecek. Hem de zamandan da tasarruf etmiş olacağız. Bu kararı verecek olan Kocaeli Büyükşehir Belediye İstanbul Büyükşehir Belediyesidir. Minibüsler yolu tıkamaz. Yolu tıkayanlar özel araçlar ve taksilerdir. Minibüsler vücudun atar damarları gibidir.” dedi.  

Haber: Hanifi Surun

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.