Gebze’den Diyarbakır’a gönül köprüsü

Gebze’den Diyarbakır’a gönül köprüsü

  Bir grup Gebzeli hayırsever iş adamı Kurban Bayramı’nda Diyarbakır’a gitti. İhtiyaç sahipleriyle buluşan Gebzeli iş adamları kurbanlarını...

 

 

Bir grup Gebzeli hayırsever iş adamı Kurban Bayramı’nda Diyarbakır’a gitti. İhtiyaç sahipleriyle buluşan Gebzeli iş adamları kurbanlarını burada kesti. Heyete AKP Diyarbakır milletvekilleri de eşlik etti.

 

Sayıları 30’u geçen Gebzeli iş adamları Kurban Bayramı’nda alkışlanacak bir etkinliğe imza attı. Kimse Yok Mu Derneği’nin organize ettiği programla Diyarbakır’a giden grup kurbanlarını burada kesip yine buradaki ihtiyaç sahibi ailelere et dağıttı. Çözüm sürecinin tartışıldığı günümüzde, kendi ölçülerinde kardeşlik açılımı yapan Gebzeli iş adamları Gebze’den Diyarbakır’a gönül köprüsü kurdu. Bayramın ikinci ve üçüncü gününü Diyarbakır’da geçiren Gebze’nin seçkin iş adamları topluluğu kapı kapı dolaşıp Diyarbakırlı ailelerin evine konuk oldu.

EN ANLAMLI BAYRAM

Heyet içinde yer alan Gebzeli hayırsever iş adamı, Turanlar Grup yönetim kurulu başkanı Yalçın Turan yaptığı açıklamada Gebze ve Diyarbakır dostluğunun pekiştiğini söyledi. Kürt ve Türk milletinin yüz yıllar boyu kardeşçe yaşadığını belirten Turan, “Bu buluşma iki farklı grubun buluşması değil; iki kardeşin buluşmasıdır. Aramıza ekilen fitne tohumlarına inat, bizde kardeşlik ve sevgi tohumları ektik. Diyarbakırlı kardeşlerimizin evine konuk olduk. Hepsi bizi muhabbetle karşıladı. Doğu insanının sıcakkanlı ve misafirperver yüzünü yakından gördük. Kardeşlerimizle kucaklaştık ve kendi evimizde gibi rahat ettik. İnşallah bu birlik ve beraberliği kimse bozamayacak” dedi.

GEBZELİ İŞ ADAMLARINA TEŞEKKÜR

Gebze dahil Türkiye’nin dört bir yanından gelen gönül elçileri Diyarbakır’da bulunan Nil Koleji’nde düzenlenen etkinlikle bir araya geldi. Bine yakın hayırseverlinin katıldığı programa Diyarbakır Vali Vekili Zafer Engin, AKP Diyarbakır Milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Mine Lök Beyaz, Nehir Eğitim Kurumları Koordinatörü İbrahim Köklükaya, AKP Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, Diyarbakır Genç İşadamları Derneği (DİGİAD) Başkanı Alaaddin Korkutata'nın yanı sıra çok sayıda Diyarbakırlı işadamı ve hayırsever katıldı.

HÜZÜNLENDİREN ŞİİR

Kur'an-ı Kerim'in okunmasıyla başlayan program, batı illerindeki hayırseverlerin yardımıyla açılan okuma salonlarında eğitim gören çocukların konseriyle devam etti. Diyarbakırlı Sezgin ve Abdulbaki ise kendi besteledikleri bir ilahiyi okudu. Programda Uganda'daki Türk okulunda mezun olan ve Diyarbakır'da İngilizce öğretmenliği yapan Mahat ise Zeki Müren'in Şimdi Uzaklarda isimli eserini okudu. Okuma salonu öğrencisi Buket Ayaş ise Kürtçe 'Dar Hejiroke' isimli parçayı okudu.

VALİ VEKİLİ ENGİN: DİYARBAKIR'IN GÖNÜL ELÇİSİ OLUN

Diyarbakır Vali Vekili Zafer Engin ise batı illerinden gelen işadamı ve hayırseverlere peygamber ve sahabeler şehrine hoş geldiklerini söyledi. "Diyarbakır'ın gönül elçisi olun" diyen Engin, Diyarbakır için kötü bir imaj oluşturulmaya çalışıldığını anlattı. Diyarbakır'ın bu imajı hak etmediğini belirten Engin, devlet imkânları doğrultusunda kaynakları fakirlik ve yoksulluğa ayırdıklarını kaydetti. "Bizim göremediğimizi siz, sivil toplum görebiliyor bazen" diyen Ergin, birlikte güzelliklerin getirilebileceğini dile getirdi.

ENSARİOĞLU: HİZMET EHLİNE ÇOK ŞEY BORÇLUYUZ

 

AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu ise ülke olarak 'hizmet' ehline çok şey borçlu olduklarını söyledi. Kimse Yok mu gönüllülerin binlerce kilometreyi katederek sadece Diyarbakır'a değil bölgeye, dünyanın dört bir yanına ulaştığını belirten Ensarioğlu, "Değerli büyüğümüzün tavsiye ettiği gibi, dinimizin emrettiği gibi çoluk çocukla geldiniz, kurbanlarınızı burada dağıttı." dedi. Türkiye'de yüz binlerce kişinin bayramı tatil beldelerinde, yurtdışında geçirdiğine şahit olduklarını anlatan Ensarioğlu, "Ama sizler evlerinizi, akrabalarınızı bırakıp Diyarbakır'a geldiniz. Sizin nice gönüllüler de dünyanın da farklı ülkelerine gitti. Yıllardır bunu gerçekleştiriyorsunuz. Hizmet hareketi dünyanın neresinde bir sıkıntı varsa, nerede bir fakirlik varsa, nerede bir yoksulluk varsa oraya koşuyor. Bu hizmet ehline çok şey borçluyuz. Bu ülke için çok şey yapıyorlar. İnsan kalitesini artırmak için büyük çaba gösteriyorlar. Gönül dostları ülkenin geleceğini inşa ediyorlar. Buraya kadar geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.