Gebze’de Fener alayı

Gebze’de Fener alayı

 Gebze’de Cumhuriyet Bayramı coşkusu gece de sürdü. CHP Gebze Gençlik Kolları'nın düzenlediği fener alayına binlerce kişi katıldı. CHP Gebze...

 

Gebze’de Cumhuriyet Bayramı coşkusu gece de sürdü. CHP Gebze Gençlik Kolları'nın düzenlediği fener alayına binlerce kişi katıldı. CHP Gebze ilçe başkanı Sedat Tatar, katılanlara hem teşekkür etti hem de önümüzdeki seçimlerde partiye destek çağrısında bulundu.

Gebze Trafo meydanında toplanan yaklaşık 5 bin kişi daha sonra kortej halinde ellerinde meşaleler, dev bir Türk bayrağı taşıyıp sloganlar ve marşlar eşliğinde Cuma pazarı boyunca yürümeye başladılar. Çevredeki vatandaşlar da binalardan ve evlerinin balkonlarından yürüyüşe destek verdi, ellerinde Türk bayrakları salladılar. Daha sonra Atatürk Caddesi ve Kızılay caddelerini geçerek Cumhuriyet Meydanı’na ulaşan vatandaşlar, 'Dağ başını duman almış' marşını söyleyerek, 'Türkiye laiktir laik kalacak', 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz', 'Ne mutlu Türküm diyene' sloganlarını attı.  Gezi Parkı olaylarına da göndermelerde bulunan vatandaşlar, 'Her yer Taksim, her yer direniş', 'Bu daha başlangıç mücadeleye devam' diye bağırdı. Atatürk Anıtı'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ve Andımız hep birlikte okundu.

HALAY ÇEKİP EĞLENİLDİ

 

Fener alayına katılan CHP Gebze ilçe başkanı Sedat Tatar, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç ve Gebze gençlik kolları başkanı Gökhan Orhan birer konuşma yaptılar.  CHP Gebze ilçe başkanı Sedat Tatar, katılan vatandaşlara teşekkür ederek, “Hem Cumhuriyet’e hem de partimize destek verdiniz. Önümüzdeki seçimlerde de sizlerden destek istiyorum. Hep birlikte çalışalım ve bunları gönderelim” diye konuştu. Konuşmaların ardından Fener alayına katılan vatandaşlar, sanatçı Hasan Yıldız ve arkadaşlarının seslendirdiği şarkılar ve türküler eşliğinde doyasıya halay çekip oynadılar ve eğlendiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.