Gebze’de 23 nisan coşkusu

Gebze’de 23 nisan coşkusu

23 Nisan  Ulusal Egemenlik  ve Çocuk Bayramının  99’ncu yıldönümü  Gebze’de  tören ve etkinlikle kutlandı.

Gebze’de  ilk tören  Gebze Belediyesi hizmet binası önünde ki  Atatürk anıtında yapıldı.  Buradaki törende  İlçe Milli Eğitim Müdürü   Şener Doğan  ve beraberindekiler Attarük anıtına çelenk bıraktı. Tören ve kutlamalar daha sonra  Gebze Kapalı Spor Salonu’nda devam etti. Buradaki programa Gebze Kaymakamı Mustafa Güler,  Gebze Belediye Başkanı  Zinnur Büyükgöz, Gebze Garnizon Komutanı Binbaşı Ramazan Uydaş, Gebze Cumhuriyet Başsavcı vekili Sıddık İlgar,  GTÜ Rektörü  Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, GTO Başkanı  Nail Çiler, İlçe Milli Eğitim Müdürü  Şener Doğan, AK Parti  İlçe Başkanı İrfan Ayar, CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz ile öteki  yetkililer ve  vatandaşlar katıldı.

Gebze Kapalı Spor Salonu’ndaki tören de  günün anlam ve önemine dair konuşmalar yapıldı, şiirler okundu,  Fevzi Çakmak İlkokulu öğrencileri tarafından  yöresel halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi. Törende okullar arası yarışmalarda dereceye girenlere  ödülleri  protokol tarafından verildi.

KAYMAKAM GÜLER VE BÜYÜKGÖZ KOLTUĞU DEVRETTİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Orhan Gazi İlkokulu 3-E sınıfından Erva Tartar ve 3-D sınıfından Hamza Efe Ayvaz isimli öğrenciler Okul Müdürü Erdoğan Tali ve sınıf öğretmeni Çiğdem Erden nezaretinde Kaymakam Mustafa Güler’e ziyarette bulundu. Öğrenciler  bir süreliğine  Gebze Kaymakamlık makamına oturdular daha sonra  Kaymakam Güler ile hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle koltuğunu Alp Tiryaki Ortaokulu 3D sınıf öğrencisi Ömer Unsur'a devretti.

 Koltuğa oturan çocuk Başkan Ömer Unsur, "Gebze'miz için güzel projelerimiz var. Bunların başında Gebze'nin trafik sorunları ve şehir planlaması var. Bunun yanısıra sokak hayvanları ile ilgili önemliprojelere imza atarak onlar için barınaklar inşa edeceğiz. Eğitim alanındaki projelerimize gelirsek Gebze'deki her okulda oyun ve spor salonu yapacağız" dedi.

*Cengiz Akgün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum