Gebze ve İzmit’te ön seçim teklifi!

Gebze ve İzmit’te ön seçim teklifi!

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na İzmit ve Gebze’de ön seçim yapmak istediklerini iletti. Kılıçdaroğlu ise bu teklife “değerlendirelim” diyerek olumsuz konuşmadı.

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, Cumartesi günü yerel seçim stratejilerini görüşmek üzere il binasında partilinin önde gelen isimleriyle geniş çaplı bir toplantı yapmıştı. Akabinde Sarıbay bu toplantının detaylarını görüşmek üzere Ankara’ya giderek Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Sarıbay bu günde parti binasında ikili görüşmenin detaylarını basın mensuplarıyla paylaştı. Açıklamada il yöneticileri de hazır bulundu.

ÖN SEÇİM KONUŞULDU

Sarıbay şu ifadelere yer verdi: “Cumartesi bir toplantı yaptık. Eski milletvekillerimizin tamamı vardı. Son 3 sene içinde yapmış olduğum en verimli ve en iyi toplantıydı. Her arkadaşımız özgürce kendi düşüncelerini ifade etti. Yaklaşan seçimlerde neler yapmamız gerekiyorsa onunla ilgili bilgi paylaşımına bulunduk. Toplantıda yaklaşan yerel seçimlerde ön seçim olması ya da ön seçim olmaması konusunda konuşuldu. Benim fikrim bazı ilçelerde ön seçim yapılmalı. İl yöneticilerimizle konuyu genel başkanımıza arz ettik.

GENEL BAŞKANA İLETTİK

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığımız görüşmede büyükşehir belediye başkanımızın erken belirlenmesini talep ettik. Bize genel başkanımız söz verdi. ‘81 il de araştırma yapıyoruz. Kimi başkan görmek istiyoruz anketi yapıyoruz’ dedi. ‘Bu anket Çarşamba günü sonlanacak, size bildireceğim’ dedi. 12 ilçemiz var Karamürsel, Kartepe, Başiskele ve Kandıra’dan birer aday çıkar, Gölcük, Derince, Çayırova, Körfez ve Darıca’da birden fazla aday çıkar ön seçim yapalım dedim.

OLUMSUZ BİR ŞEY DEMEDİ

 İzmit ve Gebze’yi ayrı konsepte değerlendirelim dedim. Merkezden ataması yapılmasın, fikrimiz alınsın dedim. İzmit’te ön seçim yapacağız. Hakim de benim savcı da benim kimsenin hakkını yedirmeyeceğim dedim. Genel başkanımız Gebze ve İzmit’i ayrı değerlendirelim dedi. Olumsuz bir şey söylemedi. Ama ön seçim yapmayın da demedi."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.