GEBZE- SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI ARASINDA: Bakandan metro hattı istedi!

GEBZE- SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI ARASINDA: Bakandan metro hattı istedi!

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'dan Gebze'den Sabiha Gökçen Havalimanına metro hattı istedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan,  önceki gün  Kocaeli Sanayi Odasını (KSO)  ziyaret etti. Meclis toplantısına katılan Turhan, bir de konuşma yaptı. Mecliste ilk olarak KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu söz aldı. 
Zeytinoğlu konuşmasında Gebze'den Sabiha Gökçen'e uzanacak metro ağı istedi. Zeytinoğlu, "Körfez - Köseköy arası Metro Hattı Projesinin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından ihale edilmesini ve bütçeye konularak finansman temin edilmesini talep ediyoruz. Sabiha Gökçen Havalimanından Gebze ilçemize metro hattı ile bağlantı yapılması için ön projesi, Metro A.Ş. ve KBB (Kocaeli Büyükşehir Belediyesi) tarafından çalışılmıştır. Fakat henüz bu projenin hangi bölgelerinin kim tarafından yapılacağı belli olmamıştır. Söz konusu metro hattı yapım projesinin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından ihale edilmesini ve bütçeye konularak finansman temin edilmesini de talep ediyoruz" dedi.
BAKAN TURHAN'DAN YHT MÜJDESİ
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ise yaptığı konuşmada şunları ifade etti: "118 kilometrelik Gebze-Sabiha Gökçen Havalimanı- Yavuz Sultan Selim Köprüsü- İstanbul Havalimanı arasında yapılacak YHT hattı kısmında etüt-proje çalışmalarını tamamladık. Bütçe imkanları dahilinde yapım ihalesine çıkmayı planlıyoruz" dedi.
Bakan Turhan, "İnşallah Kocaeli için kritik önemdeki demiryolu projesini de hayata geçireceğiz. O da Gebze-Sabiha Gökçen-Yavuz Sultan Selim Köprüsü-İstanbul Havalimanı-Halkalı Hızlı Demiryolu projesi. Bu kapsamda 118 kilometrelik Gebze-Sabiha Gökçen Havalimanı-Yavuz Sultan Selim Köprüsü-İstanbul Havalimanı kısmında etüt-proje çalışmalarını tamamladık. Bütçe imkanları dahilinde yapım ihalesine çıkmayı planlıyoruz. Ayrıca 22 kilometrelik İstanbul Havalimanı-Çatalca kısmında yer teslimi yaparak, proje çalışmalarına başladık. Bir bölü 25 bin ölçekli çalışmalar onaylanmış olup, bir bölü 5 bin ölçekli proje çalışmalarına devam edilmektedir" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.