Gebze MTAL'de PLC Laboratuvarı açıldı

Gebze MTAL'de PLC Laboratuvarı açıldı

Gebze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde MARKA'nın desteği; Gebze Ticaret Odası proje ortaklığı; Arçelik, Akım Metal ve Pelsan'ın  iştirakçiliğinde kurulan PLC Laboratuvarı'nın resmi açılışı yapıldı.

Gebze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde bölgedeki sanayicinin nitelikli eleman ihtiyacına yanıt verecek önemli bir laboratuvarın açılışı yapıldı. Yenilikçi eğitim metotlarına uygun PLC Laborutavarı'nın açılışına Gebze Kaymakamı Mustafa Güler ile birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, Gebze Ticaret Odası Meclis Başkanı Oğuz Şerifalioğlu, Gebze Gençlik Merkezi Müdürü Köksal Turan, Türk Eğitim-Sen Kocaeli 2 No'lu Şube Başkanı Orhan Kütük, Gebze Güzeller OSB Yönetim Kurulu Başkanı Adem Ceylan ile projeye destek veren firmaların yöneticileri katıldı.

ÇOK AMAÇLI

Gebze MTAL'de laboratuvarın kurulmasına ilişkin proje Gökhan Gürkaynak'ın okul müdürlüğü döneminde başladı. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı - MARKA tarafından da finansel destek gören proje okulun yeni müdürü Serkan Uslu tarafından da sürdürülüp sonuçlandırıldı. Projenin amaçları arasında imalat sanayinin ihtiyaçları doğrultusunda gerekli nitelikle eleman yetiştirerek bölgede istihdama katkı sağlamak, dünya genelinde endüstriyel otomasyon sistemlerindeki teknoloji odaklı değişimi takip etmek, okulun eğitim olanaklarından sanayi kuruluşlarının faydalanmasını sağlamak da yer alıyor. Okul sanayi işbirliğinin sürekli ve etkin düzeyde sağlanması, mezunların takibi de projenin hedefleri arasında.

ONURLANDIRILDILAR

Gebze MTAL'deki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Okul Müdürü Serkan Uslu'nun kısa bir selamlama konuşmasının ardından otomasyon bölümü öğretmenlerinden Mehmet Emin Duman laboratuvara dair sunum eşliğinde bilgilendirmede bulundu. Gebze Kaymakamı Mustafa Güler de projede emeği geçen herkesi ve destek verenleri kutladı. Kaymakam Güler, Gebze Ticaret Odası bünyesinde MARKA ofisinin yer almasının da bu tür projelere destek için büyük önem taşıdığını kaydetti. Açılışta projeye katkılarından ötürü GTO Meclis Başkanı Oğuz Şerifalioğlu, Akım Metal'den Nurettin Çelik, Arçelik'ten Turgut Köksal Yalçın ve Pelsan'dan Bora Kaftanoğlu'na onurluk verildi. Açılış programı laboratuvarın gezilmesi ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.