Gebze metro hattının yapım ihalesi yapıldı

Gebze metro hattının yapım ihalesi yapıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Gebze-Darıca arasında yapılacak olan metro hattının yapım ihalesi gerçekleştirildi.

 

 

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan ihaleyi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altay ve Ulaşım Daire Başkanı Ayşegül Yalçınkaya da izledi. İhaleye 6 firma zarf gönderirken ikisi teşekkür mektubu sundu. Dört firma Gebze Metrosu yapımı için teklif verdi. İhalede en düşük teklif 2 milyar 488 milyon 489 bin TL ile Meting Raylı Sistemler+Met-Gün İnş+Eze İnş+Gökçe inşaat ortaklığından gelirken en yüksek teklifi 2 milyar 690 milyon TL ile DBH Yol+Gürbağ İnş+Yedigöze İnş.+ Teb Enerji ortaklığı verdi.  Gebze –Darıca arasında yapılacak metro ile Darıca, Gebze ve OSB'ler arasında ulaşım 19 dakikada sağlanacak.

SÜRÜCÜSÜZ METRO HİZMET VERECEK

Hattın 14,7 kilometresi tünel 900 metresi hemzemin olarak yapılacak. 4 araçtan oluşan GoA4 sürücüsüz tam otomatik metronun kullanılacağı Gebze metro hattı bin 80 yolcu kapasiteli olacak. Sürücüsüz metro 12 istasyonlu, 15,6 kilometrelik metro hattında sinyalizasyon ekipmanları sayesinde 90 saniye aralıklarla sefer yapmaya elverişli olacak. Metro araçlarının her türlü bakım ve onarımına cevap verecek bakım onarım sahası ile araç deposu ve kontrol kumanda merkezi hattın sonundaki Pelitli bölgesinde yapılacak. Planlanan TCDD Gar istasyonu ile Marmaray ve Hızlı Tren üzerinden İstanbul başta olmak üzere diğer şehirler ile bağlantı sağlanacak. İlk istasyon olan Darıca Sahil İstasyonundan başlayacak olan yolculuk, 12. ve son istasyon olan OSB istasyonunda tamamlanacak. Projede 4. Otomasyon düzeyinde bulunan tam otomatik sürücüsüz metro hizmet verecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.