GEBZE MERKEZDEKİ ÇALIŞMALAR AĞIR AKSAK İLERLİYOR: Esnaf metro mağduru!

GEBZE MERKEZDEKİ ÇALIŞMALAR AĞIR AKSAK İLERLİYOR: Esnaf metro mağduru!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi vizyon projesi olarak tanıttığı Gebze-Darıca metro hattındaki çalışmalar ağır aksak ilerliyor. Bu durum ise özellikle merkezde ki bölgede işyeri olan esnafları olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği Gebze-Darıca metro hattındaki çalışmaları devam ediyor. 
Geçtiğimiz hafta Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada metro çalışmalarıyla ilgili olarak şu bilgiler verilmişti:
“Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli hizmetlerinden olan Gebze-Darıca metro çalışmaları, 4 noktadan devam ediyor. Gebze Kent Meydanı’nda gerçekleşen çalışmalar kapsamında zemini sağlamlaştırmak için kullanılan 284 adet fore kazığın imalatı tamamlandı. İmalatı tamamlanan bir diğer iş de yapıya elastikiyet özelliği göstermesi; deprem ve diğer yükleme kombinasyonları esnasında yapıyı daha güvenli kılması adına başlık kirişi oldu. Altyapı deplaseleri kapsamında; elektrik, doğalgaz, fiber hat, içme suyu ve atık su deplaseleri de tamamlandı. Kuşak kirişi, göğüsleme kirişi, ankraj ve istasyon kazı çalışmaları devam ediyor.”
ESNAFIN DURUMU İYİ DEĞİL
Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı bu açıklamaya rağmen Gebze meydanda ki metro çalışmalarının durduğu ileri sürüldü.   Cumhuriyet Meydanın da bir süreden beri çalışma olmadığını söyleyen bölgedeki esnaflar, “ Bu çalışmalardan dolayı işlerimiz ekonomik yönden olumsuz yönde etkilendi.  Bazı arkadaşlarımız kirasını ödemeyecek duruma geldi, sıkıntı çekiyoruz.  Büyükşehir Belediyesi’nin biran önce bu çalışmaları tamamlayarak bölgenin açılmasını istiyoruz. Yoksa bu gidişler birçok esnafın işyerini kapaması an meselesi ”dediler. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.