GEBZE KAYMAKAMLIĞI:  ‘Açık Kapı’  resmen hizmete girdi

GEBZE KAYMAKAMLIĞI: ‘Açık Kapı’ resmen hizmete girdi

Gebze Kaymakamlığı bünyesinde kurulan “Açık Kapı” faaliyetlerine gerçekleşen açılış töreni ile hizmete girdi.

Gebze Kaymakamlığı bünyesinde kurulan “Açık Kapı” faaliyetlerine gerçekleşen açılış töreni ile resmen başladı. Kaymakamlık giriş katında gerçekleşen programa Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Cumhuriyet Başsavcısı Erdal Kuruçay, Gebze Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arif Çağdaş Aydınoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Murat Şeker, İlçe Nüfus Müdürü Hasan Aydın, Cezaevi Müdürü Ahmet Yardımcı, İlçe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Kadriye Aydemir, İlçe Vakıf Müdürü İpek Çulha, İlçe Kütüphane Müdürü Tevhide Buğan, İlçe Tarım Müdürü Murat Taşdemir ve çok sayıda vatandaş katıldı.
İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan program “Açık Kapı” projesinin tanıtım slaytının izlendi. 
AÇIK KAPI İLE İLGİLİ BİLGİ VERDİ
Açılış töreninde bir konuşma yapan Gebze Kaymakamı Mustafa Güler selamlamanın ardından yaptığı konuşmada şunları ifade etti:
“Açık kapı uygulaması 15 Kasım 2017 yılından bu güne kadar 81 ilde ve 48 ilçe de  “İlk Temas Noktası” olarak faaliyete geçmiştir. Açık kapılara gelen başvurular ile sorun alanları tespit edilerek hem yerel hem de merkezi düzeyde bu alanlara ilişkin yönetim politikaları ve yeni hizmet sunum tekniklerinin geliştirilmesi amaçlanmıştır.
KRONİKLEŞMİŞ SORUNLARA EN HIZLI ŞEKİLDE ÇÖZÜMLER
Açık kapının gerçekleştirilme amaçlarından en önemlilerini şöyle sıralayabiliriz: Hizmetlerde vatandaş memnuniyetini yükseltmek, Kamu hizmetini sunanlarla hizmeti alanlar arasında olan karşılıklı iletişim ve güveni artırmak, Vatandaş talep ve beklentilerinin toplanmasını ve oluşturulacak politikalara esas olmak üzere anlamlandırılmasını sağlamak, Kronikleşmiş sorunlara en hızlı şekilde çözümler üretmektir.
Bu proje kapsamında vatandaşlar başvurularını internet veya bankolar aracılığı ile gerçekleştirecek, bu başvurular açık kapı sorumluları tarafından ilgili birimlere yönlendirilecek, talep ya da sorun ile ilgili alınan cevaplar derlenerek tekrar vatandaşa sunulacaktır. Başvuruların açılış kapanış durumları ve süreç hakkında bilgi vatandaşa kısa mesaj ile bildirilecektir.
VATANDAŞ İLE KURUMLAR ARASINDA HIZLI İLETİŞİM
Açık kapı sistemiyle, vatandaş ile kurum ve kuruluşlar arasındaki iletişimin hızlı ve etkin bir şekilde kurulması sağlanmıştır. Vatandaşların yaşadığı problemlerle ilgili kurum tarafından doğrudan çözüm üretilmesi ve anlık olarak takibinin yapılası mümkündür. Aynı zamanda açık kapı mobil uygulaması ile yer ve zaman fark etmeksizin talep ve takip süreçlerinin yürütülmesi sağlanmaktadır.”
İSTATİSTİKLER
21.10.2018 tarihi itibari ile istatistikler ile açık kapı:
Toplam Başvuru  : 46.605
Sonuçlandırılan Başvuru: 45.108
Olumsuz Sonuçlanan Başvuru: 10.265
Olumlu sonuçlanan Başvuru: 34.753

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.