Gebze Kandıralılar Derneği Tavla Turnuvası’nda sürpriz

Gebze Kandıralılar Derneği Tavla Turnuvası’nda sürpriz

Bu yıl 14’ncüsü tekrarlanan hindi ödüllü Gebze Kandıralılar Derneği Tavla Turnuvası Cumhuriyet Kupası’nda tur geçme ihtimali verilmeyen Recep Balıkçı hindiyi de kupayı da götürdü

kandira-2.jpgkandira-3.jpg

“Tur geçemez” denen Balıkçı hindiyi de kupayı da götürdü

“Hayatta kim daha çok düşünüyor, kim daha iyi biliyor, kim daha ileriyi görüyor ise o kazanır. İşte hayat budur”

"Evet, kim daha çok düşünüyor, kim daha iyi biliyor, kim daha ileriyi görüyorsa o kazanır.

AMA BİRAZ DA ŞANS GEREKİR.”

Eski zamanlarda, Pers İmparatoru Nevşiyan’ın veziri Buzur Mezir tarafından icat edilen tavlaya dair tavlacıların bildiği o yazışmadaki o sözler, tavlanın icadından 1400 yıl sonra doğruluğunu bir kez daha kanıtladı. Gebze Kandıralılar Derneği’nin bu yıl 14’ncüsünü tekrarladığı Cumhuriyet Kupası Tavla Turnuvası’nda adeta Nevşiyan anıldı. O tez hayattaki karşılığını, üstelik abartılı şansla buldu. 

Maçları İddaa’ya girse

bahis oranı 1’e 128 olur!

Tavla sporunda maçlardaki hamleleriyle saç baş yolduran, “Sıradan oyundaki maçla turnuvadaki maçlar farklı. Turnuvada tur atlayamaz. Tavla maçları İddaa’ya girse 1’e 128 verirler” denilen Recep Balıkçı dün kendisine gün boyu eşlik eden şansıyla zirve yaptı. Turnuvada ikinciliği Balıkçı’ya finalde yenilen Sedat Coşkun edinirken üç ve dördüncü sıraları Erol Ateş ve Mustafa Tanyeli paylaştı.

Eski şampiyonlar sapır sapır döküldü

Şampiyonun kupa ve belge ile birlikte Kandıra ile özdeş hindiyi de götürdüğü turnuvada tur atlama ihtimali verilmeyen Recep Balıkçı kupayı da, hindiyi de, belgeyi de götürdü. Turnuvanın eski şampiyonlarından Mesut Atsız, Aktan Uslu, Hasan Turhan ve Fatih Yakupoğlu’nun da mücadele ettiği bir yenisi dün tekrarlanan turnuvada ikinci kupayı ve hindiyi arayan eski şampiyonlar, çeyrek final yüzü bile göremeden sapır sapır döküldü.

 Yine çok renkli geçti

Sedat Durmuş başkanlığındaki Gebze Kandıralılar Derneği’nin 14 yıl içinde başkanlar ve yönetimler değişse de kurumsal kimlik disipliniyle sürdürülebilir hale getirdiği, son iki yıldır Cumhuriyet Kupası adı da verilen turnuvanın dünkü görüntüsü gerek katılımcıları, gerek esprileri ile çok renkliydi. 50 kişiyle gerçekleşen eleme usulü turnuvada maçlar 7’şer sayıyla oynandı. Tarafların anlaştığı maçlar hariç zarlar plastik bardakla atıldı.

Yönetimden dört dörtlük ev sahipliği

Başkan Sedat Durmuş ve yönetiminin dört dörtlük ev sahipliği yaptığı turnuvada oyunculara simit ve sınırsız çay ikramında bulunuldu. Turnuvada Başkan Durmuş ile birlikte aralarında sanayici iş adamı Kenan Sert’in bulunduğu dernek yöneticileri de derece şansı aradı ama bulamadı. Başkan Durmuş’un konukları selamlayıp kurallara dair bilgi tekrarının ardından ilk tur maçlarının kura çekimi ile turnuva başladı.

İstanbul ve İzmit’ten tavlacılar geldi

Ünü Gebze sınırlarını aşan turnuvada İstanbul’un Gaziosmanpaşa İlçesi’nden Hamdi Aşıkoğlu, Kadıköy İlçesi Acıbadem Mahallesi’nden Gültekin Sungur, Maltepe İlçesi’nden İlyas Eroğlu ve Suat Bağ, Tuzla İlçesi’nden Serdar Eroğlu da katılıp mücadele etti. Kocaeli genelinde de ilgi uyandıran turnuvada dün İzmit’ten de Kocaeli Zirve Reklam Müdürü Tülay Duran şansını denedi.

Gebze’den renkli katılımcılar

Dilovası İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan Kemal Başçavuş,  CHP Gebze İlçe eski Örgütlenmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Serdar Tüze ile çiçeği burnunda Kadın Kolları yönetim kurulu üyesi Şerife Albayrak, ADD Gebze Şube Başkanı Nilgün Aydın, GESLİMED Başkanı Bilal Dülger, Gebze Kent Politikaları Derneği Başkanı Ali Fuat Bilir, TMMMOB EMO Kocaeli Şubesi Gebze Temsilciliği yönetiminden Cüneyt Tüfekçioğlu,  bir dönem SHP’de aktif siyaset yapan KSMMMO eski yöneticilerinden Hafız Coşkun ile babasını ilk turda eleyip dördüncülüğü edinen meslektaş oğlu Sedat Coşkun, Gebze Ticaret Odası eski Meclis Üyesi Gültekin Okatan, SMMMO Hıdır Güler, By Deluxe Mağazası’nın sahibi Mesut Caştur, turnuvada üçüncülükle yetinen Gebze Sivaslılar Derneği eski Başkanı Erol Ateş turnuvaya Gebze ve Gebze Bölgesi ilçelerinden katılanların arasında yer edindi.

 

Dünden bugüne şampiyonlar

2005: Nuran Atsız

2006: Recai Toker

2007: Bünyamin Eraslan

2008: Ümit Malkoçoğlu

2009: Mesut Atsız

2010: Hasan Turhan

2011: Nuran Atsız

2012: Özdemir Kılıç

2013: Halit Acar

2014: Ayhan Özek

2015: Fatih Yakupoğlu

2016: Embiya Torlak

2017: Aktan Uslu

2018: Recep Balıkçı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.