Gebze dışında her yerde kenevir ekiliyor!

Gebze dışında her yerde kenevir ekiliyor!

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy başkanlığında gerçekleşen muhtarlar toplantısında konuşan Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Besim Güral, “. İlimiz İstanbul’a yakın olması sebebiyle transit konumda. Gebze haricinde ilimiz genelinde kenevir ekimi yapıldığ

1-003.png

Kocaeli Valiliği Ocak ayı muhtarlar toplantısı Vali Hüseyin Aksoy başkanlığında Akçakoca Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. Toplantıya, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Osman Aslan, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, ilçe kaymakamları, ilçe emniyet müdürleri, daire müdürleri ve muhtarlar katıldı.

OKUMA VE YAZMA SEFERBERLİĞİ

Vali Hüseyin Aksoy yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Eğitim konusuna değiniyorum. Okul çağına gelip okula devam etmeyen öğrenciler olduğu takdirde muhtarlarımızdan bunu kaymakamlara ve milli eğitime bildirmelerini istiyorum. Okul çağını geçmiş olan çocuklarımız olabilir bu çocuklarımız açık ortaokul ve açık liseye yazılabilir. Bu dönemde okumaz ve yazmaz kişilerin olmasını kabul etmiyoruz. Bu konuda başlattığımız okuma ve yazma seferberliğine herkesin katkı sağlamasını istiyoruz. Varsa çevrenizde bunları okul müdürlüklerine ve halk eğitim müdürlerine iletmelerini istiyoruz.

OKUL ÇEVRESİNDE SİGARA  SATIŞI YASAK

Kocaeli olarak bu yıl 5 yaş öğrencinin ana okula gitmesini için yüzde yüz hedefimiz var. 5 yaş çocukların mutlaka okula gitmesi bizim için önem taşıyor. Muhtarlardan bu konuda destek bekliyoruz. Okullarımızın güvenliğini önemsiyoruz. Okul çevresinde yabancı kişilerin beklemesini yasakladık. Okul saatinde öğrenci okul çevresinde internet kafede ise cezai işlem uyguluyoruz. Okul çevresinde ki büfelerde tek sigara satışını yasakladık. Öğrenci servisler denetleniyor. Kış şartlarında lastiklere zincir takılıp takılmadığı denetleniyor.

ENGELLİ BANKASI OLUŞTURULDU

Engelli Bilgi Bankası oluşturduk. Engelli olduğu halde başvuru da bulunmamış insanlarımız varsa muhtarlardan talebimiz bunu ilçe sağlık müdürlüklerine bildirmeniz. İl Sağlık Müdürlüğü koordinatörlüğünde evde sağlık hizmetleri uygulanıyor. Evde yatalak hasta varsa evde onların kontrolleri yapılıyor. Bu anlamda bölgenizde bu tür hastalar varsa bunları da ilçe sağlık müdürlüklerine bildirmenizde yarar var.

İMAR BARIŞI BAŞVURU UZATILDI

Valiliğimiz Açık Kapı projesi başlatmış durumda, 3 personel hizmet veriyor. Vatandaşlarımız çeşitli alanlarda sorunları varsa muhtar arkadaşlarımızdan bunu vatandaşlara hatırlatmasını istiyoruz. Sokakta dilenen çocuk kalmayacak projesi başlattık. Sokakta 18 yaş altında çocuklarımızın çalışmasını ve dilenmesini istemiyoruz. Bunları tespit edip ailelerine tebligatta bulunuyoruz. Bu güne kadar 900’e yakın çocuğumuza tebligat yapıldı. Böyle durum söz konusu olduğunda muhtarlarımızın bunu güvenlik güçlerimizle paylaşmasını özellikle istiyoruz. İmar barışı yeni kararname ile 15 Haziran tarihine kadar uzatıldı. Başvurmak isteyen vatandaşlarımızı bu konuda bilgilendirmenizi talep ediyorum.

BÜYÜK HASSASİYETLE ÇALIŞIYORUZ

Uyuşturucu mücadele konusunda valilik büyük hassasiyetle çalışıyoruz. Bağımlılıkla mücadele konusunda il koordinasyonumuz var. Epey mesafe aldık, almaya da devam edeceğiz. Polisiye dışında birçok kurum ve kuruluşa da görev düşüyor. İlimizde eksikliğini hissettiğimiz AMATEM ve ÇAMATEM yapımı ile ilgili önemli bir sürece girdik. Toplumsal bir duyarlılık gösterip ve hep birlikte hareket edersek çok iyi sonuç alacağımıza inanıyorum.” Vali Aksoy’un konuşması sonrasında Yeşilay ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından sunum yapıldı.

GEBZE HARİCİNDE İL GENELİNDE KENEVİR EKİMİ YAPILIYOR!

 Yeşilay’ın sunumunu yönetim kurulu üyesi Murat Uzunoğlu yaptı. Uzunoğlu, Yeşilay’ın kuruluş tarihçesini anlattı. Uzunoğlu derneğin kurulduğu yıllarda ilk olarak alkolle mücadele ettiğini ifade etti. Uzunoğlu, “En çok bağımlılık olan internet bağımlılığıdır. Evlerimizde internetin çok masumca yaklaşımı var ama ileriki dönemlerde çok tehlikeli hal alacak” diye konuştu. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Besim Güral ise yaptığı sunumda şu ifadelere yer verdi: “Ülkemizde 2018 yılında 1,6 milyon oranında uyuşturucu kullanımı tespit edilmiştir. İlimiz İstanbul’a yakın olması sebebiyle transit konumda. Gebze haricinde ilimiz genelinde kenevir ekimi yapıldığını jandarma tespit etmiştir. Kocaeli ilinde 2018 yılında 2071 narkotik operasyon da 3211 şüpheliye uyuşturucu suçundan yasal işlem yapıldı.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.