Gebze Çöreği Ankara’da tanıtılacak

Gebze Çöreği Ankara’da tanıtılacak

Gebze’nin 200 yıllık geleneği olan Gebze Çöreği “Anadolu’dan Dünyaya’’ temasıyla 19-21 Eylül tarihleri arasında Ankara Ticaret Odası’nda ki fuarda tanıtılacak.

Kel Tatar lakaplı Fahri Usta tarafından yapılan, Gebze’ye has, yalnızca Ramazan ve Kurban bayramlarımızın arife günlerinde çıkartılarak Gebze Ticaret Odası sayesinde bölge halkına ulaşan; içinde karanfil, tarçın ve damla sakızı gibi 11 çeşit baharatın bulunduğu Gebze Çöreği, şimdi de Türkiye’de coğrafi işaretler konusundaki en prestijli, en değerli ve en kapsamlı organizasyonlardan biri olan II. Uluslararası coğrafi işaretler ve ürünler zirvesi Ankara’da yine Gebze Ticaret Odası tarafından tüm katılımcıların beğenisine sunulacak.
FUARDA TANITILACAK
 “Anadolu’dan Dünyaya’’ temasıyla 19 – 20 – 21 Eylül tarihleri arasında Ankara Ticaret Odası’nda, çok sayıda Uluslararası Kuruluş, Ticaret ve Sanayi Oda ve Borsaları Temsilcileri, Üreticiler ve Üretici Birlikleri Temsilcileri, Patent Marka Vekilleri, Kooperatif Temsilcileri ve HORECA Sektör Temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşecek olan zirvede Gebze Ticaret Odası, Gebze’mizin 200 yıllık geleneğini büyük bir kitleye tanıtma fırsatı bulacak. 
Konu ile ilgili açıklamada bulunan Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler; Gebze Çöreği’nin gerek ulusal gerekse uluslararası alanda tanıtılmasına destek olmak adına, bölgemize özgü lezzetimizin öne çıkarılması ve markalaştırılması için gerekli altyapı çalışmalarına kararlı şekilde devam ettiklerini dile getirdi. 
BÖLGEYE KATMA DEĞER SAĞLAYACAK
Çöreğimizin coğrafi işaret olması için bütün şartları sağladığını da ayrıca vurgulayan Çiler; “Bayramlarımızın arife günlerinde çok sayıda çöreğimizi Gebze, Darıca, Dilovası ve Çayırova’da bulunan halkımızla buluşturuyoruz. Doğallık, geleneksel olma, sürdürülebilir kalite, bölgesel kalkınma ve dünya pazarında rekabette bulunabilme adına önemli bir katma değer sağlayacak Gebze Çöreği’mizi, önce Türkiye’nin sonra Dünya’nın tanımasını ve tatmasını hedefleyerek, ilgili patent çalışmalarımızı sürdürüyoruz”dedi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.