Gebze Belediye Meclisi dört partili olabilir

Gebze Belediye Meclisi dört partili olabilir

Gebze Belediye Meclisi’nin gayri resmi sonuçlarına göre Cumhur İttifakı meclise 27 üye soktu ama  meclise MHP’li giremedi. Millet İttifakı listesinden meclise giren ikisi İYİ Partili biri HDP’li üç üye partilerine dönerse Gebze Belediye Meclisi önümüzdeki

31 Mart yerel seçimlerinin henüz kesinleşmeyen ve yer yer itirazların sürdüğü gayri resmi sonuçlarına göre Cumhur İttifakı AKP Listesi’nden Gebze Belediye Meclisi’ne Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ile birlikte dördü kontenjandan toplam 28 üye girdi. MHP’li Avukat Ömer Cihan Kavak listenin 26’ncı sırasında yer alınca meclise giremedi.
Millet İttifakı CHP Listesi’nden 10 isim belediye meclisine girdi. İYİ Partili Kayhan Özler ve Birol Elüstü ile HDP’li Osman Kurum, tekrar partilerine dönerlerse Gebze Belediye Meclisi bu dönem dört partinin üyelerinden oluşacak.
MECLİSİN BEŞ TECRÜBELİSİ
Meclisin AKP’li deneyimlileri arasında ise bir dönem (2004-2009) Gebze Belediye Başkan yardımcılığı da yapan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ile 1994-1999 döneminde –kapatılan- Refah Partisi’nden meclise seçilip başkan yardımcılığı yapan Mahmut Yandık, geçen dönem milletvekilliği için istifa edip dönemini tamamlayan Sadık Güvenç var. Hasan Soba da AKP Gebze İlçe Başkanlığı yaptığı yıllarda aynı zamanda Gebze Belediye Meclisi AKP Grubu’nun da başkanı olmuştu. CHP’den Avukat Saide Arslan Çalışkan, 2009-2014 döneminde Darıca Belediye Meclis üyeliği yapmıştı. Çalışkan’ın birer dönem CHP Gebze İlçe Başkanlığı ve başkan yardımcılığından ötürü aktif siyaset deneyimimi de var:

Zinnur Büyükgöz (Başkan), Mahmut Yandık, Hasan Özdemir, İrfan İrtegün, Talip Demir, Hasan Soba, Yaşar Çakmak, Güler Şahin Gençay, Sertan Tunçel, Ayhan Yılmaz, Şenay Önder, Harun Penbegüllü, Selamet Güner, Vahip Angur, Mustafa Demirhan, Nur Şentürk, Mehmet Dinç, Osman Sezer, Ahmet Malkoç, Sadık Güvenç, Ahmet Hüseyinçelebi, Vasfiye Aydın, Sefa Zengin, Abdullah Kahraman, Davut Kabaca, Sedat Çelik, Yasemin Özdemir, Muhammet Bıyık (AKP)
Halil İbrahim Başçiftçi, Gökhan Yamen, Avukat Saide Arslan Çalışkan, Kayhan Özler, Şahin Yılmazel, Cavit Kapoğlu, Erhan Bölük, Birol Elüstü, Osman Kurum, Sinan Çeper (CHP)
BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ
Yine gayri resmi sonuçlara Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’ne AKP’den Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ile birlikte  Mahmut Yandık, Hasan Özdemir, İrfan İrtegün, Talip Demir ve Hasan Soba ile birlikte CHP’den Halil İbrahim Başçiftçi girdi. Ayrıca AKP’den Yaşar Çakmak veya CHP’den Gökhan Yamen ikilisinden biri yine Büyükşehir Meclisi’ndeki Gebze temsilcileri olacak. 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.