Gebze Anadolu Lisesi’nde öğrenciler fişleniyor mu?

Gebze Anadolu Lisesi’nde öğrenciler fişleniyor mu?

   CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yazılı olarak cevaplaması...

 

 

 

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yazılı olarak cevaplaması için, Gebze Anadolu Lisesi’nde yapılan anketi sordu.

 

Kaplan, Gebze Anadolu Lisesi okul müdürlüğü aracılığıyla öğrencilere organ bağışı konusunda bir anket çalışması yapıldığını ileri sürerek, “Bu anket, Bezmialem Vakıf Üniversitesi öğretim üyelerince organize edilmiş olup, okul yetkilileri aracılığıyla öğrencilere dağıtılmıştır. Anket, toplumumuzda organ bağışına gösterilen davranışları tespit etmeye yöneliktir. Ankette ilginç olan sorular vardır! Örnek, düşüncesini öğrenmek istedikleri öğrencilerin mezhebini sormaları; Alevi mi, Sünni mi, Şafi mi gibi... Organ bağışının bedeni bozup bozmadığı, organ bağışı geçmişte yaşananlara karşı hataların telafi edilip edilmemesi kişi ile tanrı arasındaki vicdani muhasebesinin ötesinde, tamamen kişide kafa karışıklığına sebep olacak sorularla doludur” şeklinde konuştu.

 

MEZHEP SORUSU NE ANLAMA GELİYOR?

 

 

Milletvekili Kaplan şöyle devam etti: “Organ bağışında bulunacak ya da bu konudaki düşüncesini açıklayacak öğrencilerin mezheplerinin sorulması ne anlama gelmektedir? Burada farklı mezhepte olanlarının organlarını bağışlayamayacağı mı yoksa, onların bağışladıkları organların kabul edilmemesi mi anlatılmaya çalışılıyor? Ya da, organ bağışı konusunda öğrencilerin düşüncesi gerekçe gösterilerek yeni bir fişlememi yapılıyor?  Anketin içinde böyle anlamsız ve öğrencinin organ bağışına karşı aklını karıştıracak birçok soru olmasına rağmen, Gebze Anibal Anadolu Lisesi Müdürü hangi bilimsel araştırmalardan ve yetkililerden izin alarak böyle bir girişimde bulunmuştur? Buna tepkisini gösteren aileleri de rencide ederek görüşmeyerek gerekli bilgi ve açıklamalarda bulunmaması da ayrıca üzerinde durulması gerek bir konudur. 3- Eğer bu anlamsız davranıştan İlçe, İl Milli Eğitim Müdürlükleri ve Bakanlık yetkilileri bilgi sahibiyseler neden buna engel olmadılar?” diye belirtti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.