Gazilere saldırı kınandı

Gazilere saldırı kınandı

  **Gebze’de faaliyet gösteren yöre dernek başkanları geçtiğimiz günlerde Ankara’da yol verme tartışması yüzünden saldırıya uğrayan...

 

 

**Gebze’de faaliyet gösteren yöre dernek başkanları geçtiğimiz günlerde Ankara’da yol verme tartışması yüzünden saldırıya uğrayan gazilere destek açıklamasında bulundular. Açıklamada saldırı  kınanırken olayın faillerinin en ağır şekilde cezalandırılması istendi.

 

Geçtiğimiz günlerde Ankara’da  gazi Jandarma Astsubay Çavuş Muzaffer Oktay ve gazi Jandarma Uzman Çavuş İbrahim Kızılkaş, trafikte çıkan ’yol verme’ tartışmasında diğer araçtaki 4 kişinin saldırısına uğramıştı. Gebze’de bulunan Kars-Ardahan-Iğdır Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kırşehirliler Derneği, Ordulular Derneği, Erzincanlılar Derneği, Sivaslılar Derneği, Artvinliler Derneği, Sakaryalılar Derneği, Erzurumlular Derneği, Rizeliler Derneği, Karabüklüler Derneği ve Kırım Romanya Tatarları Derneği başkanları ve başkan yardımcıları saldırıya uğrayan gaziler için bugün bir basın açıklaması gerçekleştirdiler.

AĞIR BİÇİMDE CEZALANDIRILMALARINI İSTİYORUZ

Basın açıklaması öncesinde saygı duruşu ve istiklal marşı okundu. Dernekler adına Gebze Karabüklüler Derneği Başkanı Bahri Kökçü yaptı. Bahri Kökçü yaptığı açıklamada, “Toplumun tüm kesimlerince büyük bir hassasiyetle lanetlenen bu saldırıyı biz dernek başkanları ve yöneticileri olarak bir kaz daha lanetliyor ve olayın faillerinin en ağır şekilde cezalandırılmalarını talep ediyoruz.

AKIL TUTULMASI

Müslümanlıkla yoğrulan bu topraklar bize atalarımızın ‘Ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz’ düşüncesiyle kalmıştır. Şehitlik ve gazilik ayrılmaz iki yüce nişan payelerdir. Şehitlerimiz ne kadar değerli ise gazilerimiz de o kadar değerlidir. Şehitlik ve gaziliğin dünyada bir karşılığı yok iken, böyle bir saldırının gerçekleşmesi en hafif ifade ile bir akıl tutulmasıdır. Bu şehir eşkıyalarına ne desek az kalır. Bir ibret olması ve emsal teşkil etmesi için gazilik gibi bir unvanı hiçe sayan bu şehir eşkıyalarına layık oldukları cezanın verilmesini talep ediyoruz. Aramızdan ayrılışının 79. yıldönümünde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ü ülke genelinde andığımız şu günlerde bir şeye daha dikkatinizi çekmek istiyoruz.

ŞEHİR TERÖRİSTLERİ

Atatürk gaziliğe o kadar değer vermiştir ki ‘Gazi’ unvanını şerefle taşımış ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk olarak anılmaktadır ve anılacaktır. Gazilerimiz kendi canlarını hiçe sayarak bu ülkenin birlik ve beraberliği için, bizlerin vatanımızda huzur içerisinde yaşayabilmemiz için dağda teröristle çatışmaya girdikleri yetmezmiş gibi şehir magandaları, bu şehir teröristleriyle uğraşmak zorunda kalmışlardır. Ülkesinin ve milletinin özgürlüğü için gözünü kırpmadan ölümün üzerine giden bu insanları başımızın üzerinde taşısak az iken böyle bir saldırının hangi akla hizmet gerçekleştiğini anlamakta zorluk çekiyoruz.

ŞİDDETLE KINIYOR VE LANETLİYORUZ

Z Biz Gebze’deki dernek yöneticileri olarak bu menfur olayı lanetlerken bu zihniyetteki kişilerin bu güzelim ülkemizde nasıl barınabildiklerini de sorguluyor ve sorgulanması gerektiğini düşünüyoruz. Başta ailemiz ve dernek üyelerimiz olmak üzere milli manevi değerlerimizi genç nesillere aşılamayı bir vazife olarak görüyoruz. Biz Gebze’deki dernekler olarak şanlı gazilerimize ve ailelerine geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.” dedi. 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.