"Gaziler arasında ayrımcılık yapılıyor”

"Gaziler arasında ayrımcılık yapılıyor”

CHP Kocaeli milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet,  Atatürk’e Mareşal rütbesi ve Gazi unvanı verilmesi  nedeniyle açıklama yaptı.

Hürriyet şunları ifade etti, “ Devletin asli görevi; Vatan sevgisiyle, kahramanlığın ve fedakârlığın sembolleri olan, kendileriyle gurur ve onur duyduğumuz gazilerimize sahip çıkmak, hak ettikleri şekilde yaşam haklarına sahip olmalarını sağlamak, sosyal ve ekonomik haklarını korumaktır.

AYRIMCILIK YAPIYORLAR

Günümüzde baktığımızda ise, kanını vatan toprağına akıtmaktan onur duyan gazilerimizin arasında büyük ayrımcılık yapıldığını görmenin utancını yaşıyoruz. Kore ve Kıbrıs gazilerimizin Şeref aylıklarında sosyal adaleti ortadan kaldıran ayrımı yapan ve 15 Temmuz Gazisi ile terör gazisini ayıran aynı zihniyettir. Yıllardan beri toplumu ikiye bölmeyi kendine kar edinenler, her ne şartta olduğunu gözetmeden vatanı savunan Mehmetçiklerimizi bile ikiye ayırmıştır. Yaraladıkları toplum vicdanını çıkarttıkları KHK’lar ile onarmaya çalışanların bu çabaları, aynı yaraya tuz basmaktan da öteye gidememektedir. Halen daha bizim yüreğimizde gazi saydığımız ancak hükümet nezdinde gazi sayılmayan ve Şeref aylıklarında ayrım yapılan pek çok vatan evladı bulunmaktadır.

GAZİLERİMİZ SEMBOLDÜR

Gazilerimiz, bağımsızlığımızın, egemenliğimizin, milli birlik ve beraberliğimizin ve Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin onurlu birer sembolleridir. Onların gösterdiği fedakarlık ve kahramanlıklar, 16 yıldır iktidar olanlar tarafından görülmese bile bizlerin hafızasından asla silinmeyecektir. Mücadelemiz, Gazilerimizin arasında yapılan ayrım son bulana kadar da yorulmadan devam edecektir.  Bu duygu ve düşüncelerle; Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk'e Mareşal rütbesi ve Gazi unvanı verilişinin 97. yıl dönümünü ve Gaziler Gününü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan sevgisinin sembolleri olan şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.