FUTBOLU KÖŞKER BİTİRDİ

FUTBOLU KÖŞKER BİTİRDİ

Hasan Hacıoğlu Güven Çağlayan’a konuştu Spor camiası onunla 2005 yılında Gebzespor’la tanıştı. Şampiyon kadroya verdiği sınırsız destekle...

Hasan Hacıoğlu Güven Çağlayan’a konuştu

 Spor camiası onunla 2005 yılında Gebzespor’la tanıştı. Şampiyon kadroya verdiği sınırsız destekle bilinen Hacıoğlu, kulübün zor zamanlarında da yanında oldu. Hacıoğlu, Gebze futboluna hizmet etmiş hala da etmekte olan, gerçek bir futbol gönüllüsü olarak biliniyor. Geçmişte bırakılan güzel anılar ve izler bizle Hasan Hacıoğlu’nu yeniden bir araya getirdi. Ortaya spor ve siyasetle harmanlanmış koyu bir sohbet çıktı.

 

 

 

 

Gebze MHP Meclis üyesi ve Balkanspor Kulüp Başkanı Hasan Hacıoğlu, spordan siyasete birbirinden çarpıcı açıklamalar yaptı. Hacıoğlu, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’e yönelik sert açıklamalarda bulundu. Köşker’in 4 yıllık görev süresi içinde halka bütünleşemediğini ve Gebze halkıyla büyük bir iletişim kopukluğu yaşadığını ifade eden Hacıoğlu Türkiye’yi kalkındıran bir ekonomiye sahip olan Gebze’nin hak ettiği değerleri görmediğini belirtti.

 

GEBZE HAKETTİĞİ DEĞERİ GÖRMÜYOR

Gebze ekonominin yüzde 8’ni karşılayan bir kent, halkımız bunun karşılığını hangi hizmetlerle alıyor. Bunu sorgulamalıyız. Diyen Hasan Hacıoğlu şöyle konuştu: “Bizim gerçeklerimiz var. Futbol dünyanın en büyük sektörü ve 300 bin nüfuslu bir kentin profesyonel takımı yok. Amatör kulüpler sahipsiz, idman yapacak sahamız yok. Kimse park yaparak insanları kandırmasın. Binlerce çocuğumuz spor yapmak istiyor. Bundan daha güzel bir şey olabilir mi? Futbolu sevmeyen bir Belediye Başkanımız var. Bunun değişmesi için futbolu seven, gençlere kucak açan, bir Belediye Başkanının olması gerekiyor. Bu ne yazık ki bizde yok” dedi.

HANGİ ÇAĞDA YAŞIYORUZ

Futbol tüm kesimleri birleştiren sosyal sorumluluk projesidir diyen Hacıoğlu şöyle konuştu:” Ben futbolun içinden geldim. Futbolu seviyorum ve her zaman içinde olmaya destek vermeye özen gösteriyorum. Fakat toplumun sesine kulak vermeyen, sporu ve futbolu elinin tersiyle itmiş bir Belediyecilik anlayışını kabul etmiyorum. Spora yatırım konusunda Gebze hak ettiği değeri görmüyor. 10-15 takım Metin Oktay stadına hapsedilmiş durumda. İdman yapmaya saha bulamıyoruz. Takımlar antrenman yüzünden kavga ediyor. Hangi çağda yaşıyoruz. Gebze’nin imkanı var. Neden yapılmıyor? Bu kabul edilebilecek bir durum değil. Bu sıkıntıları görmemezlikten gelen, bir anlayış, benim gözümde ne belediye Başkanı, nede siyasetçi olabilir. Bu konu da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gebze’ye özellikle önem vermeli “ diye konuştu.

FUTBOLU YOK SAYAMAZSINIZ

Dünyanın en büyük sektörü futboldur diyen Hacıoğlu, son yıllarda futbolumuzun dibe vurduğunu görüyoruz. Adnan Köşker zamanında Gebzespor amatör lige düştü. Bir çok kulüp ekonomiye dayalı nedenlerden dolayı kapanma noktasında. Tesisin olmadığı Belediye’nin kucak açmadığı, futbolu sevmediği bir kentte bunların olması çok normal. Salon sporlarına, satranca yine destek ver ancak futbol dünyanın kabul ettiği en büyük sektör ve halk futbolu seviyor. Belediye başkanı bunu görmemezlikten gelemez. Neden Gebze’ye büyük takımlar gelmesin. Bundan herkes faydalanır. Halkımız, esnafımız tüm Gebze kazanır” şeklinde konuştu.

KULÜPLERE DESTEK VERMENİN YÖNTEMLERİ VAR

Gebzespor gerçeğini yok sayan bir anlayışın, geçmiş yöneticilerin yanlış politikalarına sığınmaması gerektiğini de belirten Hacıoğlu, Başkan Köşker birkaç ismin arkasına sığınarak Gebzespor’u kafasında bitirmiş, Belediye başkanının böyle bir lüksü olamaz. Gerçek sporseverler ve Gebzespor’un tarihi bunu hak etmiyor. Belediyelerin kulüplere destek verecek bütçeleri yok algısına da kimse inanmıyor. Türkiye’de sayısız kulüpleri Belediyeler destekliyor. Bunun yöntemleri var. Bunu yapan Belediyeler var. En güzel örneği İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve en yakın örnek Darıca Gençlerbirliği, bu kulüpler Belediye destekli yönetiliyor. Kimse de bunu sorgulamıyor. Çünkü bunun çok basit yöntemleri var. Adnan Köşker’in yerine futbolu seven bir Belediye Başkanı olsaydı. Şuan Gebzespor ve Gebze amatör futbolu çok farklı yerde olurdu. Bu konu bizim ve Gebze halkının kanayan yarısıdır” dedi.

 

İLHAN CAVCAV HEYKELİ DİKİLECEK ADAM

Bir kulübün nasıl yönetilmesi gerektiğinin de altını çizen Hacıoğlu bu konuda en güzel örnek Akhisar Belediyespor’dur. Futbolda her şeyin parayla olmadığını gösteriyorlar. Öncülük eden büyükleriyle şuan futbol kulüplerinin örnek alacağı bir takım oldular. Gençlerbirliği Kulüp Başkanı İlhan Cavcav’a olan hayranlığını da gizlemeyen Hacıoğlu şu ifadelere yer verdi. Cavcav Türkiye’de futbol adına heykeli dikilecek adamdır. Yıllardır doğru işler yapıyor. Sürekli üreten bir anlayışla ülke futboluna gerçek anlamda hizmet ediyor. Oluşturmuş olduğu sağlam temelle yıllardır ayakta kalıyorlar. Onları taktir etmemek mümkün değil” dedi.

BALKANSPOR BÜYÜYECEK

1.Amatör kümede mücadele eden ve ligde 3.sırada yer alan Balkanspor’un durumunu da değerlendiren Başkan Hacıoğlu, sezon başında hocamızla konuşup şampiyon olacak bir kadro kurmasını istedim. Bunla ilgili bir başkana düşecek görevleri de yerine getirdim. Fakat hocamız beni yanılttı. Şuan benim hedeflerimle doğru orantılı yerde değiliz. Transfer döneminde 3-4 futbolcu transfer ederek Balkanspor’u yeniden süper amatör lige çıkarmayı hedefliyoruz. Balkanspor amatörde mücadele edecekse zaten bana ihtiyaç yok. Benim olduğum yerde başarı olmalı. Balkanspor birkaç yıl içinde üst liglerde mücadele edecek. Bununla ilgili geniş çaplı çalışmamız olacak” şeklinde konuştu.

SULTANORHANSPOR’UN BAŞARILI OLMASINI YÜREKTEN İSTERİM

Gebzelilik bilinci taşıdığını ve samimi insanların her zaman başarılı olmasını istediğini belirten Başkan Hacıoğlu, “ Sultanorhanspor’un başarısı bizleri gururlandırır. Futbolumuz gelişsin. İyi yoldalar, sportif başarı yakalarken mutlaka geleceğe yönelik temel oluşturmaları gerektiğinin altını çizen Başkan, taşıma suyu ile değirmen bir yere kadar döner. Biz Gebzespor yöneticiliği yaparken sürekli cebimizden verdik. Bir yere kadar verebildik. Kalıcı gelirler futbol takımlarının geleceğini sağlam temellere oturtmasını sağlar. Sultanorhansporanspor’un Bölgesel Amatör lige çıkmasını yürekten isterim” diye konuştu.

 

BELEDİYE BAŞKANI HALKIN SESİNE KULAK VERMELİ

 

Spor alanında olduğu gibi siyasette de etkili olan, Gebze MHP İlçe yönetiminin öncü isimlerinden biri olan Hasan Hacıoğlu partisinin izleyeceği yol haritasını ve Gebze’nin ana sorunlarına değindi.

Türkiye ekonomisinin ciddi bir kısmı Gebze’de dönüyor ve Belediye yönetimi bunu nasıl kullanıyor bunları irdelemek gerektiğini ifade eden Hacıoğlu şöyle konuştu.

Belediye Başkanımız, park ve asfalt yaparak halkı uyutmaya çalışmasın. Bir zahmet bunları da yapsın. Gebze’ye 4 yılda ekstra hiçbir şey yapmadı. GOSB’dan Gebze’ye 1 saatte gidemiyoruz. Spor bitmiş durumda. Sabah ve akşamları trafik kilitleniyor. Neden dalçık yapılmıyor. Çözüm üretilemiyor. Gebze’nin imkanları sınırsız ancak bunları yönetecek iyi lider yok. Belediye Başkanı halkın sesine kulak vermiyor” dedi.

 

MHP AĞIRLIĞINI KOYACAK

MHP’nin seçim sürecinde en doğru adayı çıkaracağını belirten Meclis üyesi Hacıoğlu,

“Ciddi Başkan adaylarımız var. Partimizin yöneticileriyle birlikte ortak bir karar vereceğiz. Bizim içimizde kırgınlıklar olabilir ama asla bölünme olamaz. Adaylarımızın hepsi inanmış durumda iddialıyız. Hesapla kitapla işimiz olmaz. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Saffet Sancaklı ile sık sık istişare yapıyoruz. Bu seçimde en az 5-6 ilçe almayı hedefliyoruz. Seçim öncesi yapılan anketleri doğru bulmuyorum. Bizim oranımızı kimse bilemez. Bu seçimde Kocaeli ve bölgesinde MHP ağırlığını gösterecek” dedi

 

YARATILANI SEVERİZ YARADAN DA ÖTÜRÜ

Gebze’lilik bilinci taşıdığını ve bu kente yıllardır hizmet etmeye gayret ettiğini belirten Hasan Hacıoğlu” hizmet eden herkesi alkışlamasını da biliriz. Ancak Gebze gibi nüfusu bir çok ilden fazla olan kente yapılan hizmetler yetersiz. Bunu herkes görüyor. Meclis toplantılarında da bunu sık sık dile getirdim” dedi.

Parti politikalarına da değinen Hacıoğlu, tek yürek olmak başarıyı getirir. Bunu büyük ölçüde sağladık. Partili arkadaşlarımla samimi bir diyalog içindeyiz. Herkesin fikirlerine saygı duyarız. Etnik milliyetçilik bizim yapımız asla olamaz.. İyi niyetli samimi herkesle iyi anlaşırım. Bizim parti politikamızda yaratılanı severim yaradan da ötürü anlayışı hakimdir. İnsan ve düşünce ayrımı yapmayız, herkesin düşüncesine saygı duyarız.  Biz bölücülüğe karşıyız” diyerek sözlerini noktaladı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.