Güven Çağlayan

Güven Çağlayan

FUTBOL AKLI

FUTBOL AKLI

 

Geride bıraktığımız sezonlara oranla tamamıyla farklı bir yol haritası izliyor Gebzespor. Bana göre de son derece doğru bir yöntemle beklentileri yükseltmeden, iddialı açıklamalar yapmadan, stres yaratmadan, çok paralar harcamadan ‘ Futbol aklıyla’ yönetilerek sağlam adımlar atılıyor.

Şu anlayışı mutlaka benimsemeliyiz; Gebzespor için kim bir tuğlanın üzerine tuğla koyuyorsa destek verilmeli, onure edilmeli ki destek verenlerin sayısı giderek artsın. Son 2 yılda Bölgesel Amatör lig piyasasının üzerinde ödeme yapan birkaç kulüpten biri olarak nam salan Gebzespor yeni sezona ‘feda’ söylemiyle yola çıkarak en doğru hamlelerden birini yaptı. Gebzespor isminin geçtiği yerde 30 bin TL’lik futbolcu 100 bin liradan kapı açarken bugün Gebzespor 30 ile 50 bin TL arasında ligin iyi futbolcularıyla anlaşıyor. Bu işin sadece parayla olmadığını geçen sezon ligin en pahalı forveti Babacar’la gördük. Koca sezonda 10 gol attı. Bütün final maçlarını boş geçti.

 Oysa o kadar parayı final maçlarında bizi kurtarsın diye almıştık. Vefaspor’a, Lüleburgaz’a, Kartal Bulvar’a 10 bin liralık forvette goller atardı. 70-80 bin lira alan Hakkı 1 gol atıp da gitti. Takım sezon boyunca iç çatışma yaşadı. Stresle baş edemedi. En önemlisi takım olamadı Gebzespor. Stresli geçen süreçlerde, camianın takım üzerindeki baskısını hissettirdiği dönemlerde yöneticilerin hamleleri ve yaklaşımları dengelerin bozulmaması adına çok önemli. Geçen sezon Gebzespor bu konuda da ciddi sıkıntılar yaşadı. Sorunları çözmekte gecikti. Geciktikçe sorunlar içinden çıkılmaz bir hal aldı. Yeni yönetimin bu konudaki tutum ve davranışlarının daha net ve sorunları erken ve direk çözüme odaklı olacağını düşünüyorum. Neticesinde futbol sonuç odaklı bir oyun maç sonunda tabelada üstün değilsen, takım umut vermiyorsa yapılanların çokta önemi olmuyor bir noktadan sonra. Gebzespor camiası kötü gidişatta yıkımları daha büyük yaşayan bir camia. Sezona mutlaka seri galibiyetlerle başlaması, umut veren bir futbol ortaya koyması gerekiyor. Kartalspor, Maltepe, Beylerbeyi, Şile Yıldız gibi güçlü kadrolar kuran ciddi yatırımlar yapan takımların bazılarıyla aynı grupta olup, o takımları lig sonunda geride bırakıp diğer grubun şampiyonunu play-off finalinde yenmesi gerekecek. Bu takımlar ne Velimeşe’ye benzer nede Modafen’e…kolay olmayacak! Karşılık beklemeden, gerçekten isteyerek Gebzespor’u bir üst lige taşımak istiyorsak, takım, yönetim, taraftar, yerel yönetim, medya tek yürek olmalı. Saygılarımla

Bu yazı toplam 1253 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güven Çağlayan Arşivi