Flormar işçilerine tam destek

Flormar işçilerine tam destek

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB yöneticileri, sendikalı oldukları için işten atılan ve 161 gündür direnişte olan Flormar işçilerini ziyaret etti.

flormar-001.jpg

 

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, TTB Genel Başkanı Sinan Adıyaman önceki gün Gebze OSB’de bulunan ve çoğunluğu kadınlardan oluşan ve 161 gündür fabrika önünde direnişlerini sürdüren işçileri ziyaret ettiler. Gerçekleşen ziyarette ilk olarak Petrol-İş Sendikası Gebze Şubesi Başkanı Süleyman Akyüz bir konuşma yaparak, ziyarete gelen tüm konuklara teşekkür etti. Ardından TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz bir konuşma yaparak, “Bu direniş Flormar’dan çıktı ve dalga dalga tüm Türkiye’ye yayıldı. Emeğin hakkını istemek ve haklarını aramak için sendikalara üye olmak hiçbir ülkede suç değildir.

EMEKÇİLERİN YANINDA YER ALACAĞIZ

Sendikalı olan emekçiler işlerinden atılamaz. Ne yazık ki bizim gibi ülkelerde bu tür insanlık dışı uygulamalara çok sık karşılaşıyoruz. Patronlar örgütlü işçi istemiyorlar. Türlü yalanlar ve baskılarla örgütlenmeleri dağıtmak istiyorlar. Bunu yaparken de hükümetleri de arkalarına alıyorlar. Bunun en son örneğini 3. Havalimanı işçilerinin haklı isyanında yaşadık. 6 aydır verilmeyen ücretlerini istediler, balık istifi taşınmak istemediler, tahtakuruları arasında yatmak istemediler. Ve sonunda gözaltına alındılar, gaza boşuldular, teröristlikle suçlandılar. Ortada bir terör varsa emekçileri, işten atmalar ve gazlarla karşılayanlardır. Bizler emekçilerin yanında yer almaya devam edeceğiz.” dedi.

SENDİKAL FAALİYET ANAYASAL BİR HAK

Koramaz’ın konuşmasının ardından söz alan TTB Genel Başkanı Sinan Adıyaman ise konuşmasında şunları söyledi, “Demokrasilerin vazgeçilmezi olan örgütlenme hakkınızın elinizden alınması kabul edilemez. TTB olarak bu konuda her zaman diğer meslek örgütleri ve sendikalar ile yanınızda olacağız. Direniş umarız kazanımla sonuçlanır ama önümüz kış. Burada sizlere sağlık hizmeti vermeye devam edeceğiz.” dedi. Adıyaman’ın ardından söz alan KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen ise “Sendikal faaliyet anayasal bir haktır. Ve uluslararası sözleşmelerle korunur. Bu hakkı kullanmış olmanız işten atılmanız için hiçbir haklı gerekçe yaratmaz. Yanınızdayız, aranızdayız.

ÜLKE SİZİNLE GÜZELLEŞECEK

Sizlerin burada başlatmış olduğu bu mücadele emekçilere, halka, yoksul kesimlere yöneltilen bu saldırıların çok önemli bir karşı duruşunu öğretiyor. Burada başlattığınız mücadele işçi sınıfının, emekçilerin haklarını alması için başlattığımız uzun yürüyüşün en öncü adımlarını atıyor. Bizler de sonuna kadar yanınızda olacağız. Ekonomik haklarımızı aramak, bağımsızlığımızı almak, kendi ayaklarımız üstünde durmak için kadınlar olarak ön saflardayız. Bu direnişe renginizi verdiniz, bu ülkeye de renginizi verin. Siz güzelleşeceksiniz direndikçe. Bu ülke de sizinle güzelleşecek.” diye konuştu.

KAZANILMIŞ BİR DİRENİŞTİR

Son olarak konuşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Merkezinde kadınların olduğu hiçbir direniş yenilmez. Bir kadın direnişi olarak tarihe geçen Flormar da daha ilk günkü coşkusu ile devam eden bu direniş, Türkiye işçi sınıfına, emekçi halka, tüm topluma öyle bir direnç, coşku verdi ki ilk günden kazanılmış bir direniştir burası. İşine ve emeğine sahip çıkmak, bunun için de yan yana gelip örgütlenmek sadece anayasal bir hak değil bu dünya yüzündeki en onurlu şeydir. Kendisi gibi birlikte iş ürettiği, beraber alın terini akıttığı dostları ile yan yana gelmek ve kendi geleceğine sahip çıkmak bu dünya yüzündeki en onurlu şeydir.” dedi.

Haber: Hanifi Surun

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.