“Fişlemeler hukuki değil”

“Fişlemeler hukuki değil”

  CHP PM Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Hurşit Güneş; Kocaeli Valiliğince açılan “Gezi Parkı” soruşturması nedeniyle görev yeri...

 

 

CHP PM Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Hurşit Güneş; Kocaeli Valiliğince açılan “Gezi Parkı” soruşturması nedeniyle görev yeri değiştirilen Gebze Anadolu Lisesi öğretmeni Meral Akkaya hakkında İçişleri Bakanı Muammer Güler’in cevaplaması istemiyle bir soru önergesi verdi.



Güneş soru önergesinde, vatandaşların sosyal medya hesapları incelenerek yapılan fişlemeler sonucunda açılan soruşturmaların hukuksal dayanaktan yoksun olduğunu vurguladı ve Anayasa’da düşünce ile kanaat hürriyetini koruyan 25. ve 26. maddelerin altını çizdi.

 

Güneş, İçişleri Bakanı Maummer Güler’e bu bilgileri hatırlatarak; Anayasa’ya aykırı şekilde yürütülen “Gezi Parkı” soruşturmaları, görevden alma, görev yeri değiştirme uygulamalarının sonucunda ne kadar devlet memurunun mağdur olduğunu; Kocaeli Valiliğince açılan “Gezi Parkı” soruşturması nedeniyle usulsüz olarak başka bir okula atanan öğretmen Meral Akkaya’nın mağduriyetinin nasıl giderileceğini ve bu örnekte olduğu gibi iktidar partisine muhalif olan kesimlere hasmane tutum takınan Kocaeli Valisi'ne bir yaptırım uygulanıp uygulanmayacağını sordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.