Fındık öğütücüsüyle eroin preslediler

Fındık öğütücüsüyle eroin preslediler

Edinilen bilgilere ve iddialara göre; İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince  bazı şahıslarının uluslar arası...

Edinilen bilgilere ve iddialara göre; İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince  bazı şahıslarının uluslar arası uyuşturucu ticareti yapmaya çalıştıklarına dair duyum ve bilgilere ulaşınca harekete geçti. Yapılan 3 aylık takip sonucu 27 Ağustos 2013 günü Gebze’de  bir otomobil takip edilerek durduruldu. Araçta yapılan aramalarda 200 paket halinde 103 kilo 450 gram uyuşturucu ele geçirilirken, ayrıca uyuşturucunun sevkiyatı için paravan olarak kurulan işyerlerine operasyonlar düzenlendi.

 

PARAVAN ŞİRKET KURMUŞLAR

Polisin yapmış olduğu istihbari çalışmalar sonucunda şahısların sadece uyuşturucu sevkiyatı için Almanya, İstanbul ve Konya'da şirket kurduğu, bu şirketler üzerinden mermer ithalat-ihracatı yaptıkları, temin ettikleri eroini mermer plakaları arasına gizleyip Almanya'ya göndermek için Konya'daki mermer şirketinden İstanbul'a TIR ile mermer plakalarını getirdikleri tespit edildi.  Şebeke lideri olan Nebi S.'nin bu şirketlerin sahibi olduğu ancak farklı şahıslar üzerine kurup bu şirketleri uyuşturucu sevkiyatı için paravan olarak kurduğu ortaya çıktı.

 

FINDIK ÖĞÜTÜCÜSÜYLE PRESLEDİLER 

Yine operasyonda ele geçirilen malzemeler arasında bulunan Fındık öğütücüsü ile şahısların uyuşturucuyu presledikleri ve bu işlemi yaparken dikkat çekmemek için eroini İstanbul’dan Kocaeli’ne getirdikleri öğrenildi. Gebze’de düzenlenen Operasyonda çete lideri  Nebi S., ile nakliyeci grubu olduğu tespit edilen Ahmet U., Ahmet S. ve şoför Ertuğrul T. isimli 4 kişi gözaltına alınarak tutuklandı. Öte yandan  polis operasyon düzenlememiş olsa  uyuşturucu maddenin  Mermer plakaları arasına zulalanıp Almanya'ya sevk edilmek üzere hazırlanan eroinin varış noktasının Hollanda olduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.