Final Temel Lisesi’nde mezuniyet coşkusu

Final Temel Lisesi’nde mezuniyet coşkusu

2017-2018 eğitim öğretim döneminin bitmesine günler kala Gebze Final Temel Lisesinin 12.sınıfların mezuniyet töreni büyük coşku ve heyecanla kutlandı.

Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen mezuniyet törenine Gebze Final Temel Lisesi kurucusu Hasan Kurtay, Gebze Final Temel Lisesi Müdürü Orhan Koç ve okul idarecileri, öğretmenler, veliler ile öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan törende ilk olarak Gebze Final Temel Lisesi Müdürü Orhan Koç bir konuşma yaparak, “Sevgili gençler, sizden sahip olmanızı istediğim üç şey var. Sağlığınız, mutluluğunuz ve ahlaklı, başarılı ve çalışkan olmanızdır.

GELECEĞİMİZ VE GÜVENCEMİZSİNİZ

Hızla değişen bu dünyada değişimi kavrayanız. Kavrayınız ki muasır medeniyetler seviyesine bizleri sizler taşıyacaksınız. Sizlerden dürüst, adil, iyi bir insan, değer ve tutumlara bağlı olmanızı istiyorum. Değerli gençler, bütün toplumların ve ulusların umutları ve güvenceleri gençlerdir. Elbette bizim de geleceğimiz ve güvencemiz sizlersiniz. Bu gerçeği Ulu Önder Atatürk ‘Bütün umudum gençliktedir’ diyerek ülkeyi ve bütün değerlerini gençlere emanet ederek göstermiştir. İnanıyorum ki; sizler de umutları ve güveni boşa çıkarmayacak ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyine çıkaracaksınız. Buna bütün kalbimle inanıyorum.” dedi. 

ADALETİN VE DOĞRULUĞUN SAVUNUCUSU OLUN

Orhan Koç’un konuşmasının ardından Gebze Final Temel Lisesi kurucusu Hasan Kurtay da bir konuşma yaparak, “Sevgili Gençler, zorlu bir eğitim sürecinin akabinde sizleri mezun etmenin haklı sevincini yaşıyoruz. Hem bizler hem öğretmenleriniz hem de değerli velileriniz ve tabi ki sizler büyük bir emek ve gayret göstererek başarılı bir yıl geçirdik. Sizden beklentimiz daima araştıran, kendini geliştiren, modern hayata uyum sağlayan Gazi Mustafa Kemal’in de dediği gibi ‘Muasır medeniyetler seviyesini kavramış gençler olmanızdır.’ Geleceğin hâkimleri, bürokratları veya önemli siyasi yüzleri olacaksınız. Hayatınızın her anında bilimin ve erdemin ışığında adaletin ve doğruluğun savunucusu olun.” diye konuştu.
DİPLOMA VE KEP ATMA COŞKUSU

Yapılan konuşmalardan sonra 2017-2018 eğitim öğretim yılı Final Temel Lisesi birincisi Burcu Sezgin konuşmasında öğretmenlerine ve Final Temel Lisesi’ne teşekkürlerini ilettikten sonra bayrağı ve flamayı 11.sınıf öğrencilerinden Fatma Öncül’e takdim etti. Program, okul birincisinin okul birinciliği kütüğüne ismini çakmasıyla devam etti. Okul birincisine, sayısal ve eşit ağırlık bölümlerinde deneme sınavlarında ilk üçe giren öğrencilere plaketleri takdim edildi. Mezun olacak öğrencilere danışman öğretmenleri diplomalarını verdi. Diploma töreni bittikten sonra bütün 12.sınıf öğrencileri Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini okudu. Geri sayım başladı ve kepler havaya fırlatıldı. Program İzmir Marşı ile sonlandırıldı.

mezuniyet--(3).jpgmezuniyet--(4).jpgmezuniyet--(5).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.