Feniş’teki direniş işçilerine erzak yardımı

Feniş’teki direniş işçilerine erzak yardımı

 97 gündür Feniş Fabrikası önünde nöbet tutarak hak arayan işçileri ziyaret eden Türk Metal Sendikası İzmit, Gebze-Dilovası, Çayırova ve Gebze...

 

97 gündür Feniş Fabrikası önünde nöbet tutarak hak arayan işçileri ziyaret eden Türk Metal Sendikası İzmit, Gebze-Dilovası, Çayırova ve Gebze 1 Nolu Şube Başkanları ve yöneticileri, kendilerine erzak yardımında bulundular.

Çelik-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Şerafettin Koç, Tazminat hakları verilmeyen Feniş mağdurlarına desteklerinden dolayı teşekkür etti. Yardımlaşma ve dayanışmanın önemine vurgu yapan Koç, 97 gündür devam eden mücadelenin bu desteklerle ayakta durduğunu, grevin 97. gününde henüz istedikleri noktaya gelemediklerini ve icra takibinden öte fazla bir şey yapamadıklarını söyledi.

DAYANIŞMA GECESİ DÜZENLEYECEKLER

Fabrika yönetimi ile yapılan toplantılarda işçilerin alacaklarını öncelikli değerlendirmeye alınması noktasında prensipte anlaşıldığını, ancak hukuki alt yapının hazır olmadığını belirten Başkan Koç, ücret garanti fonundan yararlanmak için bir takım yol ve yöntemlerin arandığını, bunu için de kanun değişikliğine ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi. Soğuk hava şartlarından dolayı fabrika önünde kurulan barakada görev taksimatı yaparak 25'er kişilik gruplar halinde nöbet tuttuklarını açıklayan Koç, seslerini daha geniş kitlelere duyurmak için dayanışma gecesi düzenleneceği bilgisini verdi.

SİZLERİN YANINDAYIZ

 

Grevdeki işçilerin sorumlulukları ve aileleri olduğunu belirten Türk Metal-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Yakup Yıldız; “Feniş çalışanları bizim arkadaşlarımızdır. Daha önce olduğu gibi bundan sonra da kendilerinin yanında olduğumuzu bilmelerini isteriz. Bu çerçevede ilk etapta erzak paketi desteği veriyoruz. Diğer desteklerimiz de önümüzdeki günlerde netleşecek. Sendika olarak tüm işçi emekçilerinin olduğu gibi Feniş çalışanlarının yanında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.