Feniş’te sandıktan ‘Hayır’ çıktı

Feniş’te sandıktan ‘Hayır’ çıktı

Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Ali Cengiz Gül, maaşlarını düzenli alamadıkları gerekçesiyle Temmuz ayı başından bu yana işçilerin eylem yaptığı...

Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Ali Cengiz Gül, maaşlarını düzenli alamadıkları gerekçesiyle Temmuz ayı başından bu yana işçilerin eylem yaptığı Feniş Alüminyum fabrikasına geldi. Burada akşam saatlerinde işverenle bir araya gelen Genel Başkan Ali Cengiz Gül sabah saatlerinde de işçilerle bir araya geldi. Başkan Gül işçilere akşam işverenle yapmış olduğu görüşmeyi işçilere aktardı. İşverenin eylemi bırakarak Temmuz ayında çalışmaları halinde işçilere Mayıs ve Haziran ayları da dahil olmak üzere alacaklarının yatırılacağı sözünü aktaran Gül’e işçiler bu öneriyi kabul etmeyerek sandık oylaması yapılmasını istediler. Yapılan oylamada 90 işçi çalışalım 150 işçi ise çalışmayalım sonucu çıkması üzerine işçiler alacaklarının Cuma gününe kadar yatırılmaması durumunda eylemlerine devam edeceklerini belirttiler.

 

Koç: ‘Görüşmeler devam ediyor’

Gelişmeler hakkında gazetemize konuşan çelik İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Şerafettin Koç, sendika olarak işçilerin hakları için mücadele ettiklerini ve etmeye de devam edeceklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.