Feniş’te ipler koptu

Feniş’te ipler koptu

  Feniş Alüminyum’da işler iyice gerginleşiyor. İşveren ile sendika yetkililerinin dün yaptığı toplantıdan bir sonuç çıkmayınca işçiler...

 

 

Feniş Alüminyum’da işler iyice gerginleşiyor. İşveren ile sendika yetkililerinin dün yaptığı toplantıdan bir sonuç çıkmayınca işçiler E-5’i yarım saat trafiğe kapattılar. 420 işçinin fabrika bahçesindeki bekleyişi ise sürüyor.

 

 

Bir hafta önce Feniş Alüminyum işvereninin, ekonomik krizi gerekçe göstererek üretimi durdurmasıyla başlayan olaylar, işçilerin önceki gün fabrika bahçesinde bekleme kararı almasıyla devam etti. Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül’ün de aralarında bulunduğu sendika heyeti ile Feniş Holding sahibi Sedat Aloğlu dün fabrika binasında bir toplantı gerçekleştirdiler. Alınan bilgilere göre, Sedat Aloğlu’nun ‘işçilere verecek param yok, fabrikayı boşaltın’ dediği, sendika yetkililerinin de, ‘işçiler paralarını almadan fabrikayı boşaltmaz’ diyerek uzlaşmanın sağlanamadığı öğrenildi. Toplantıdan çıkacak iyi bir haber bekleyen işçiler ise bu kötü haberle birlikte E-5’i trafiğe kapattılar. Hem Ankara hem de İstanbul yönünü yaklaşık yarım saat trafiğe kapatan işçiler, çevik kuvvet ekiplerinin de gelmesiyle eylemlerine ara verdiler. İşçilerin fabrika bahçesindeki bekleyişi sürerken, önümüzdeki günlerde başka eylemlerin de yapılabileceği belirtiliyor.

AĞAOĞLU, ‘BEKLEYİP GÖRECEĞİZ’

Fabrikada bunlar yaşanırken Feniş Alüminyum Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sedat Aloğlu da bir açıklama yaptı. Aloğlu yaptığı açıklamada, “Bu süreçte net bir şey söyleyemeyiz, bekleyip göreceğiz. Büyük sıkıntı olacağını zannetmiyorum, üretime devam edeceğiz” dedi. 2008 global krizinin alüminyum sektörünü olumsuz etkilediğine ve profil katma değerlerinde önemli düşüşe neden olduğuna dikkat çeken Aloğlu, "Yaptığımız verimlilik çalışmalarına rağmen kar marjlarında düşüş bizi etkiledi. Yüksek işgücü ve beyaz yaka maliyetleri ile değerli Türk Lirası da karlılıktaki düşüşte etkili oldu" açıklaması yaptı. Feniş 2012 İSO 2. Büyük 500 listesinde 148 milyon lira net satışla 151'inci sırada yer aldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.