Feniş işçilerinden yürüyüş

Feniş işçilerinden yürüyüş

 Çelik-İş sendikası Gebze şubesi tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında Feniş Alüminyum direnişçi işçilerinin bugün işyerinde yürüyerek...

 

Çelik-İş sendikası Gebze şubesi tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında Feniş Alüminyum direnişçi işçilerinin bugün işyerinde yürüyerek Gebze Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yapılacağı açıklandı.

 

 

Feniş Alüminyum A.Ş. Şirket yönetimi 9 Eylül 2013 tarihinde üretime ara verdiğini ilan etmiş ve 11 Eylül 2013 tarihinde iş akitlerinin feshedildiği belirtilen açıklamada, “Ancak ücret, kıdem ve ihbar tazminatlarımızı ödenmemiştir. İşverenin üretime ara vereceğini ve haklarımızı ödemeden bizi çıkartması nedeniyle işyerini terk etmeyerek direniş başlatmış bulunmaktayız. 13 gündür işyerini terk etmeyerek direnişimizi sürdürüyoruz. Bize yapılmak istenen haksızlığı asla kabul etmiyoruz ve etmeyeceğiz. 50 gündür ücret almadan yaşamaya çalışıyoruz. Okulların açıldığı bu dönemde çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılayamadığımızdan çocuklarımızı okullara gönderemiyoruz” denildi. 

 

DİRENİŞİMİZİ SÜRDÜRMEYE KARARLIYIZ

Açıklamanın devamında, “Zamanında maaşlarımızı alamadığımızdan, ücret tazminatlarımız ödenmeden işten çıkarıldığımız için, ev kirası, elektrik, su parası vb. ödemeleri yapamıyoruz. Kredi kartlarımız ve kullandığımız krediler nedeniyle arkadaşlarımızın birçoğu haciz tehdidi ile karşı karşıya. Feniş işçileri olarak sendikamız Çelik-İş öncülüğünde sürdürdüğümüz direnişi tüm Gebze ve Türkiye kamuoyuna duyurmaya, hakkımızı olanı almaya kararlıyız.

Anayasamızda ülkemizin demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk devleti olduğu belirtilmektedir. Sosyal devletin çalışanlarına ve vatandaşlarına sahip çıkması sahiplenmesi gerekmektedir” diye belirtildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.